Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Sajkacsonttörésre milyen gipsz?

Sajkacsonttörésre milyen gipsz?

Figyelt kérdés

Eltörtem a sajkacsontom, pénteken gipszelték a kezem. Olyan gipszet kaptam, amiben benne van a hüvelykujjam, és a könyököm felett, majdnem a vállamig ér. Interneten viszont mindenhol azt olvastam, hogy ilyen törésnél csak az emberek alkarját gipszelik be.

Akinek volt ilyen törése, annak milyen gipsze volt és milyen hosszú ideig?

2014. márc. 9. 21:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem nemrég vették le a gipszemet 12 hét után. Nekem is benne volt a hüvelykujjam, de nem ért válig a gipsz.
2014. márc. 9. 21:32
 2/14 anonim ***** válasza:
Nekem is csak az alkarom volt gipszben 12 hétig. 6 hét után lecserélték a gipszemet újra, mert már nagyon elnyűttem az addigit.
2014. márc. 10. 08:19
 3/14 anonim ***** válasza:
Szia! A hüvelykujj rendbem van, és valóban 12 hét, amíg begyógyul, de általában csak könyékig gipszelnek, nekem is csak addig ért. Veled melyik kórházban "bántak el" így?
2014. márc. 10. 23:57
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szolnokon történt.

2014. márc. 11. 20:50
 5/14 anonim ***** válasza:
És visszamentél, hogy adjanak másikat, vagy kibírod ezzel?
2014. márc. 11. 22:17
 6/14 A kérdező kommentje:

Egyelőre kibírom ezzel.

Igazából nincs komoly alapom, hogy vitassam vagy akár csak megkérdőjelezzem ezt a kezelési módszert.

Nekem ugyan túlzásnak tűnik, ezért is tettem fel ezt a kérdést. A válaszok ugyan támpontnak rendkívül hasznosak, de sem nem reprezentatívak, sem nem tükrözik az egyes konkrét sérülések különbözőségéből fakadó esetlegesen indokolt kezelésbeli eltéréseket.

Ha nagyon gáz lesz, elmegyek privát egy traumatológushoz, és kikérem a véleményét.

2014. márc. 12. 20:01
 7/14 anonim ***** válasza:

Legalább nagyobb felületen győjtheted az aláírásokat :D

Szerintem ha már az alkarod gipszben van, a könyök nem igazán változtat a helyzeteden. Egyébként vannak országok, ahol a 6+6 hét a bevett megoldás.

2014. márc. 12. 20:49
 8/14 A kérdező kommentje:

Szerintem meg pont a könyék a lényeges. Egyszer régebben volt 6 hétig csak az alkarom gipszelve. Pár nap után simán tudtam majdnem mindent csinálni. Ezzel a gipsszel meg alig valamit.

Azt nekem is mondták a kórházban, hogy később már kisebb gipszet is kaphatok. Remélem, tényleg így is lesz.

2014. márc. 12. 21:32
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem is volt már mindkettő, és igaz, hogy ha csak az alkar van gipszben, kevésbé korlátoz, de pl. evésnél, kézmosásnál és zuhanyzásnál azzal sem volt egyszerű, sok más dolgot pedig a nagy gipsszel is simán megoldottam. Remélem, minél jobban megszokod, és minél kevesebb kellemetlenséged lesz vele.
2014. márc. 12. 22:08
 10/14 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem megkérdezni: egyből gipszet kaptál? Mert először általában sínnel nehezítik az ember életét...
2014. márc. 12. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!