Laktóz érzékenység megállapítása gyomortükrözéssel?
A minap elmentem a háziorvoshoz, hogy minden tejes ételtől megy a hasam, nem mellesleg a családban apai ágon minden nő birtokolja ezt a bámulatos "betegséget"
Szóval kaptam beutalót. Kértem a kórházba időpontot.... Akik közölték velem a telefonba, hogy kell gyomortükrözés..(?!) Valamint éhgyomorra menjek. Eddig bennem az élt, hogy megitatnak az emberrel valamit.. és vagy vércukrot mérnek(hogy a tejcukorból mennyi hasznosult), vagy pedig a kilélegzett levegőből megállapítják az intoleranciát...
Szóval ez normális? Illetve fájdalmas a művelet?
Kedves utolsó válaszoló!
Az én számlámra írható, hogy a tényeket nem közöltem. Sajnos nagyon hullik a hajam.
A véreredményeim alapján a vasam egyre csak fogy, annak ellenére, hogy napi 3 tablettát is be kell szednem. Sajnos most megindult egy eszeveszett kutatás, hogy vajon hol lehet a bibi, azaz a felszívódási "rendellenesség". A laktóz-vizsgálat csak a kezdet. Belgyógyász rendelt ide egyébként, de én kértem időpontot. Mivel erről a dologról tudok, hogy nekem ez "van"... de mivel gasztroenterológiára kell mennem, ott nyilván ezzel kapcsolatban is többet tudnak mondani. És remélem, hogy megállapítják, hogy mi lehet a bajom.
Apropó időpontkérés: Az ott lévő hölgyike, akivel konzultáltam helyből mit sem tudott az esetről, de közölte velem, hogy ha laktóz, akkor gyomortükrözés is, és legyen olyan kedves az étkezést mellőzni a vizsgálat előtti 12 órával.
Hát eddig fogröntgenen voltam, illetve fül-orr gégészeten, valamint nőgyógyásznál, és haj diagnosztikusnál, aki azt mondta, hogy a hajhagymáim elkampósodnak, elvékonyodnak, és szépen kihullanak, mint a pinty.
A hajhullásomra mindenki csak tippelget, hogy vajon miért. De a vas felszívás zavarát okozhatja a laktózintolerancia, ezért kell elmennem oda.
Hú de sok infó van itt!
A vashiányt valami okozza, ennek keresik az okát, hajhullástól és laktóz intol.-tól függetlenül!!!!
Ez a góckutatás!
Illetve daganat is felmerül, ezért szükséges a gyomortükrözés, hogy nem áll.-e a vashiány hátterében valamilyen emésztőrendszeri daganat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!