Jogosan lettem lehordva?
Hétfő hajnalban nagyon rosszul lettem, felállni sem bírtam, olyan hasi fájdalmaim voltak. Reggel elvittek a Heim Pálba a sürgősségire, a házi orvos csak kettőtől rendelt volna. Ott azt mondták, valamilyen gyomor/bél fertőzés, szóval csak diétát, és probiotikumot kaptam.
Szerdáig hasmenésem, és gyakori hányásom volt. Ma elmentem a háziorvoshoz igazolásért, mert azt a sürgősségin nem adtak.
Itt le lettem hordva, hogy hogy képzelem, hogy nem a háziorvoshoz mentem, meg kikellett volna fizettések velem a kezelés díját, megérdemeltem volna. Igazolást alig akart adni, én már nem értettem hogy miért is kéne magyarázkodnom. Végül nyögvenyelősen megkaptam az igazolást, és távoztam.
Mit kellett volna kifizetnem?
A háziorvosnak telefonáltál te vagy valakid, hogy attól a naptól kell igazolás (táppénz, ha dolgozol)?
Mert az nem úgy van, hogy visszamenőleg akármikortól kiadhat igazolást. Úgy tudom, hogy maximum egy nappal előbbről tud írni (tehát ha ma mentél, akkor szerdától).
Nem csoda, hogy ideges volt a háziorvos. Őt is keményen ellenőrzi az OEO, illetve az már NAV. Keményen megbüntethetik.
Nem volt jogos.
Hogyan mentél volna hozzá, ha akkor nem is volt rendelés?
És mit kellett volna kifizetni? Azért van az ambulancia, hogy ott ellássanak. És nem kell fizetni érte.
Mindig ilyen az orvosod? Vagy rossz napja volt?
Ja én úgy értelmeztem a kérdés, hogy a kérdező diák és igazolásért ment, nem táppénzre akart menni utólag :)
3-as
Értem, köszi.
A kórházban csak aznapra kaptam/kaphattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!