20-25 perces műtétre ugye nem tesznek fel katétert? Az orromból műtenek ki valami kis csomót.15/L
Megerősítem, alapból nem tesznek fel katétert gerinc érzéstelenítéskor sem.
Én is gerincbe kaptam, előtte nem volt se katéter se pelenka, pedig riogattak mindennel... Műtét után 6 órával viszont még mindig nem volt vizeletem, és már nagyon fájt. Akkor volt esti vizit, a doki megkocogtatta a hólyagom, és mondta, hogy tele van... Kaptam 1 percet a kacsa társaságában, hogy produkáljak valamit vagy katéter. Persze nem ment... Igaz akkor már annyira fájt (a sok pisi nyomta a műtéti sebet) hogy a katétert is inkább kértem mint hogy tiltakozzam ellene...
Kaptam katétert. Sokmindent olvastam róla, meg videót is láttam YT-on akkor gázosnak tűnt, de ott megélni nem volt annyira vészes. nem mondom, hogy ez lesz az új hobbim, hogy katétereztessem magam ( :D ) de akkor szabályosan jó volt. Ügyes kezű nővérke volt adott érzéstelenítős síkosítót hipp-hopp feldugta. Utána viszont 1p alatt megszűnt a fájdalmam, ahogy a pisi távozott... Kifelé sem volt gáz, kérte, hogy vegyek naaagy levegőt, amíg szívtam be, ő kihúzta...
Tehát néha feleslegesen retteg az ember dolgoktól, ha ne adj isten megint odakerülnék, lehet én kérném, mert amilyen kis kellemetlenséggel járt olyan nagy fájdalomtól kímélt meg a továbbiakban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!