Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 20-25 perces műtétre ugye nem...

20-25 perces műtétre ugye nem tesznek fel katétert? Az orromból műtenek ki valami kis csomót.15/L

Figyelt kérdés
2014. febr. 6. 18:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Altatnak? Akkor nem. Katétert azoknak helyeznek fel általában, akik gerincvelőbe kapnak érzéstelenítőt. Mert ennek a hatása lassan múlik el műtét után. Nekem 2,5 órás műtétem volt altatásban, nem volt katéter. Műtét előtt este 6 után nem ehettem, este 10 után már nem ihattam.
2014. febr. 6. 19:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Altatnak.
2014. febr. 6. 19:12
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszodat!
2014. febr. 6. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Aki gerinc érzéstelenítést kap,annak sem tesznek fel katétert! Csak figyelik akár altatásban,akár gerincérzéstelenítésben történt a műtét,hogy beindul-e a vizelet,ha nem akkor van szükség katéterezésre.
2014. febr. 6. 20:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. febr. 6. 20:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Megerősítem, alapból nem tesznek fel katétert gerinc érzéstelenítéskor sem.

Én is gerincbe kaptam, előtte nem volt se katéter se pelenka, pedig riogattak mindennel... Műtét után 6 órával viszont még mindig nem volt vizeletem, és már nagyon fájt. Akkor volt esti vizit, a doki megkocogtatta a hólyagom, és mondta, hogy tele van... Kaptam 1 percet a kacsa társaságában, hogy produkáljak valamit vagy katéter. Persze nem ment... Igaz akkor már annyira fájt (a sok pisi nyomta a műtéti sebet) hogy a katétert is inkább kértem mint hogy tiltakozzam ellene...

Kaptam katétert. Sokmindent olvastam róla, meg videót is láttam YT-on akkor gázosnak tűnt, de ott megélni nem volt annyira vészes. nem mondom, hogy ez lesz az új hobbim, hogy katétereztessem magam ( :D ) de akkor szabályosan jó volt. Ügyes kezű nővérke volt adott érzéstelenítős síkosítót hipp-hopp feldugta. Utána viszont 1p alatt megszűnt a fájdalmam, ahogy a pisi távozott... Kifelé sem volt gáz, kérte, hogy vegyek naaagy levegőt, amíg szívtam be, ő kihúzta...

Tehát néha feleslegesen retteg az ember dolgoktól, ha ne adj isten megint odakerülnék, lehet én kérném, mert amilyen kis kellemetlenséggel járt olyan nagy fájdalomtól kímélt meg a továbbiakban...

2014. febr. 8. 21:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Én semmiképpen se szeretnék kapni ,kellenetlen lenne nekem ez :(
2014. febr. 9. 18:45
 8/8 A kérdező kommentje:
n=m
2014. febr. 9. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!