Akik kemoterápián vannak, azok parókát viselnek azon idő alatt?
Figyelt kérdés
2008. júl. 18. 13:53
1/12 anonim válasza:
Ha elkezd hullni a hajad és már nagyon látszik, de nem kell még az első kezelés után.
2/12 anonim válasza:
attól függ milyen kezelést kap
sok rák fajtánál nem
3/12 anonim válasza:
A kemoterápiánál olyan sugárral kezelnek amitől csomókba hullik a haj.Ritka esetben teljesen khullik de később visszanől.Van aki leborotválja a haját hogy ne kelljen végigszenvednie hogy csomókban esik ki a haja.De ilyen esetekben jó a paróka.
4/12 anonim válasza:
Édesanyámnak kb. 30%-al ritkult meg a haja a kemoterápia alatt. Zavarta, így parókát hordott. Nem mindegyik fajta kezelésnél, nem minden embernek hullik ki a haja.
5/12 anonim válasza:
Az előttem hozzászólónak üzenem, a kemoterápián nem sugárral kezelnek. Azt sugárkezelésnek hívják. A kemoterápia alatt citosztatikumokat juttatnak a szervezetbe infúzión, amivel megpróbálják elpusztítani a daganatos sejteket.
6/12 anonim válasza:
így igaz,... ellöttem szóló...
én végig csináltam
sugárkezelésnél nem hullik a haj, megég ahol kapja a sugarat
kemoterápiánál,, a második kezelés előtt hullik ki a haj
de nekem mindig nőt mire megint mennem kellett
e ez legyen a legnagyobb gondja, annak kinek ez a betegséga
7/12 anonim válasza:
ja, még valami
én az első kezelés előtt 1cm.re levágattam, így könnyebb volt elviselni
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. júl. 20. 16:43
9/12 anonim válasza:
Én ha rákos lennék, nem szivesen hordanék parókát, mert sztem béna, én inkább sapkát vagy kendőt hordanék. A parókás emberekről az jön le, hogy nem tudják elfogadni, hogy a hajuk kihullott, és ettől az emberekben sajnálkozást keltenek (akár tudat alatt). Amúgy szerintem nem néz ki bénán ha valakinek nincs haja (szemöldöke stb), még akkor se ha lány!
10/12 anonim válasza:
Az én édesanyám most fejezte be a sugárkezelést és annyira jól viselte hogy még a bőre sem égett meg. Pedig elég nagy adagban kapta.Aztán azt mondják , hogy 1 hét múlva jelentkeznek a mellékhatások hányinger hasmenés stb... reméljük nem . Egész idő alatt flavonoid és apigenint szedett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!