Fáj a fogam, de nincs TB-m így is ellátják a fogam?
Nagyon vigyázzatok a nincs TB dologgal.
Én Iskola után kerültem munkanélkülire rögtön és néhány évig nem is volt munkám (nem azért mert lusta dög vagyok és nem akartam dolgozni, de ennek az okai nem ide tartoznak)
Idő közben ugye megváltozott a TB rendszer és fizetni kellett magunknak.
Na a józan paraszti eszemmel (meg az egész családoméval) azt gondoltuk, hogy ha nem megyek orvoshoz akkor nem kell fizetni, mert ugye nem is vettem igénybe.
Erre tavaly jött a felszólítás hogy ugyan fizessek már be a drága jó NAV-nak több mint 200 000 forintot, mert x évig nem volt biztosításom. (Ismétlem, orvos 10 méteres körzetében nem jártam)
Továbbra is 1 fizetésből élt a 3 tagú család (a másik kettő segély nélküli munkanélküli) és kifizettették, nem érdekelte őket akármit írtunk nekik.
Egyébként ezt ez után ajánlotta egy ismerős: Ha bemész az önkormányzathoz, a szociális osztályon lehet kérni, hogy fizesse az önkormányzat a TB-t 1 évig. Ki kell tölteni egy papírt és egy héten belül általában el is bírálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!