Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ugye létezik olyan hogy egész...

Ugye létezik olyan hogy egész életem során nem lehet lyukas a fogam ha mosom napi 4x-6x?

Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 18:43
 1/9 gömbicica ***** válasza:

van olyan, aki lyukmentes fogsorral hal meg idős korában, és fogorvost még csak hirből sem ismer!!!

Ehhez azonban nem elég a 4-6 x-i fogmosás.

Ha alapból jók a fogak, nem tul sürü növésüek, tistithatók a fogközök, már kész nyereség.

Genetikán is mulik.

2013. júl. 22. 18:50
 2/9 Antimod ***** válasza:

Állítólag az sem mindegy, mikor mosol fogat.

Továbbiak, amiket hallottam (nem vagyok meggyőződve a valóságalapjukról):

- Egyfajta zománcvédelem miatt evés után csak fél órával szabad fogat mosni.

- A túl erős dörzsölés árt a fogzománcnak.

Ezenkívül valóban genetika, evés-ivás szokásainak kérdése (valószínűleg nem tolerálják nagyon jól a fogak a túl nagy eltérésű forró-jéghideg kombinációt sem.

2013. júl. 22. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A lyukas fog nem csak attól függ, hogy agyonra mosod-e vagy sem. Van aki heti egyszer mos fogat és nem lesz lyukas foga, másnak már elkopnak a fogai a sok mosástól és mégis rohad kifele a foga. Felesleges annyiszor mosni, ennyi sikálás a fogzománcnak sem tesz jót, főleg ha durvább a fogkeféd. (nem soft, hanem medium vagy annál keményebb jelzésű) Savas dolgok után mindig várj legalább egy órát a fogmosással, mert a sav és a kefe még inkább károsítják a zománcot, ami miatt jobban szuvasodhatnak a fogak és végül kilyukadnak. A fogak minőségét a genetika és a hormonháztartás állapota is befolyásolja.
2013. júl. 22. 18:54
 4/9 anonim ***** válasza:

4x-6x???

Létezik, hogy valakinek nem romlanak a fogai, de nem annak, aki az állandó sikálással az összes fogzománcot lekoptatja róla, teret adva ezzel fogbetegségek széles skálájának...

Napi kétszeri fogmosás bőven elég, mert az ellenkezőjét éred el annak, amit akarsz. Ne egyél savas, cukros ételeket, italokat, vörösbort, kávét, ne dohányozz, közvetlenül evés után ne moss fogat! Használj szájvizet és fogselymet és járj rendszeres ellenőrzésre. Használj puha sörtéjű fogkefét és sepregető mozdulatokkal menj végig az egész fogfelületen, kb. 3 percig. Ez a helyes fogápolás, nem az, amit te gondolsz...

2013. júl. 22. 18:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Sajnos nem csak a fogmosástól függ, hanem a fogzománc ellenállóképességétől, a nyál összetételétől, és attól, hogy mennyire sűrűn nőttek a fogaid. Akinek hézagosan állnak a fogai, az könnyen ki tudja tisztítani, akinek viszont szorosan állnak, az nem fér hozzá a rejtett zugokhoz. Én is így voltam, hiába mostam a fogaimat, mindig ott szúvasodott, ahol összeért a két fog, és nem lehetett hozzáférni. Mikor elmentem a fogászatra, hogy fáj, még a doki se bírta felfedezni a lukat, csak a röntgen mutatta ki.

Szerintem fölösleges háromnál többször súrolnod, inkább használj fogselymet minden nap egyszer.

2013. júl. 22. 22:35
 6/9 gömbicica ***** válasza:

1-es vagyok.

irtam"Ehhez azonban nem elég a 4-6 x-i fogmosás."

Na ezzel nem azt akartam sugallni, hogy akár 10 x mossál!!

Hanem azt, hogy ha a fog alapból "vacak" azt moshatod rendszeresen sajnos akkor is lyukas lesz előbb utóbb.

És mindenben egyetértek a hozzászólókkal a többi dologban!!!

2013. júl. 23. 08:47
 7/9 Antimod ***** válasza:

"Mikor elmentem a fogászatra, hogy fáj, még a doki se bírta felfedezni a lukat, csak a röntgen mutatta ki."

Ez sajnos velem is megesett, pedig még a fogorvos is azt mondta, hogy "egész rendesen tisztítom" (ezen meglepődtem egyébként). És hiába nem volt probléma soha a fogaimmal, tehát genetikailag viszonylag jó adottságúak, a szűk rések betettek.

2013. júl. 23. 08:49
 8/9 anonim válasza:
Nem lesz, mert szimplán elkopik.... Ezekben dörzsanyag van (szilika, titán-dioxid)ami azért koptatja a zománcot. Használj elmex fogzselét, az zománcépítő, vegyészként én is ezt adom a lányoknak.
2013. júl. 25. 21:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Inkább ártalmas az ilyen sok mosás.

A bélflóra (és ezáltal a nyál) egészsége az elsődleges (antibiotikummentes élet vagy alapos helyreállítás utána), és felnőtt korban már megvastagszik a zománc, inkább gyerek- és fiatalkorban lyukadósak a fogak.

2015. aug. 10. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!