Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy tudok pszichológushoz...

Hogy tudok pszichológushoz bejutni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a teendőm akkor, ha szeretném pszichológus segítségét igénybe venni? Nemrég töltöttem be a 18. életévemet. Szüleim szerint semmi szükségem pszichológusra, én viszont szeretnék beszélni eggyel. Nem érzem jól magam a bőrömben, gyakran vagyok ok nélkül ingerült. Sajnos gyerekkoromból van jópár rossz emlékem, aminek feldolgozásában senki nem segített.. és én is azt hittem, hogy erős vagyok, megbírkózom vele. Megnyugodnék, ha mondana valamit, de félek is közben. Háziorvostól kell beutalót kérnem? Vagy simán betudok jelentkezni a megadott telefonszámon a rendelésre?

Nem, magánrendelésre nem futja és a városi pszichológus nagyon rendes, elismert szakember.

Köszönöm a válaszaitokat!

2013. nov. 24. 23:05
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Először telefonon próbáld utána háziorvos. Am az utóbbi simán tud beutalót adni csak nagy a varolista pl neurologianal (idegrendszeri panaszokat néznek de közel áll a pszichiatria dolgokhoz is) 2hónapot kell várni elojegyzesnel, legjobb esetben. Te csak egyett akarsz beszelgetni a dokival úgy csak 5e-10e /o között meguszod, talán ennyit össze tudsz gyűjteni.
2013. nov. 24. 23:12
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

Úgy tudom, hogy a normális pszichológus ingyen van, de ezt nem szeretik reklámozni (mert nekik jobb, ha fizet a páciens, zsebbe vagy akárhogy). Ha mázlid van, felhívsz egy számot és bejelentkezel.

(Ha egyszer megteheted, menj el egy jó homeopátiás orvoshoz, mert sok szer van ingerültségre. Ha megírod, mik a tünetek, akkor én is megpróbálhatok valamit ajánlani.

1., mitől leszel ingerült?

2., mit teszel, ha ingerült vagy?

3., mitől leszel rosszabbul?

4., mitől leszel jobban?)

2013. nov. 24. 23:22
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Ingerultseg sztem természetes dolog, akkor kell szakember ha ez huzamosabb ideig vagy másokra és már a saját szervezetere is káros hatással van ideertve a szóbeli megbantast.
2013. nov. 24. 23:33
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Én a pszichiátriai szakrendelésre jelentkeztem, oda nem kellett beutaló, és a pszichiáter küldött tovább pszichológushoz.

De ha iskolába jársz, az intézménynek kell legyen pszichológusa vagy kapcsolata pszichológussal, kérdezd meg az osztályfőnöködet vagy valamelyik tanárodat, akiben megbízol.

2013. nov. 25. 00:29
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket! Lehet akkor marad a magánrendelés.. :( 2 hónapot várni azért nem szeretnék. Bár gondoltam, hogy nem úgy megy, hogy holnapra kapok is időpontot... :-)

Igazából nem tudom megfogalmazni, hogy mitől alakul ki. Egyszerűen vannak dolgok, amiktől "elborul" az agyam.. és kifordulok magamból. Soha nem bántok senkit testileg, vagy lelkileg. Inkább csak magamban forrongok. És azt szeretném megtudni, hogy ezt hogy tudnám megoldani másképp. Eljárok már futni is, de sokat nem segít sajnos, hogy máshol vezessem le az energiám. Egyik ismerősöm pszichológus hallgató, azt mondta lehet akár bipoláris zavarom is, mert hogy ezek az állandó kedély változások arra is utalhatnak... Egyszer jókedvem van, máskor utálom az egész világot.. De eléggé megijesztett, amit neten olvastam róla, szóval inkább szeretném, ha szakember is látna. Bár a más megoldás is szóba jöhet, amit a kedves kommentelő írt! Esetleg tudnál tippeket adni, hogy mire figyeljek oda magammal kapcsolatban? :) Vevő vagyok az öngyógyításra. :D köszönöm a kedvességeteket! :)

2013. nov. 25. 17:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Ajánlom neked az önsegítő könyveket is, nekem azok annak idején nagyon sokat segítettek, és persze mindig. Vannak a témában ilyenek, nézz szét a neten vagy könyvtárban.

Arra pedig ne apellálj, hogy mit olvasol a neten a bipolárisról, az azért ennél jóval összetettebb betegség.

23/L (pszichológus hallgató)

2013. nov. 25. 19:49
 7/8 A kérdező kommentje:

És mit kell tudni erről a bipoláris zavarról? Vannak valami nagyon jellegzetes "tünetei"?

Önsegítő könyveket már én is néztem.. de még valahogy nem találtam meg a témába vágót.. Erre is kérek tippeket, aki esetleg járt már hasonló cipőben! Nem rég voltam könyves boltban.. sokat megnéztem.. de úgy kifejezetten egyet sem találtam, amit úgy magamra tudnék húzni...

2013. nov. 27. 18:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Általánosságban jók például Kerner Tibor könyvei, Sziklaszilárd önbecsülés és Öt év csodája címmel. Ezek összességében az élethez adnak gyakorlati tanácsokat, de foglalkozik az agresszió és a dühkezelés, a megfelelő hozzáállás tematikájával is.

(23/L)

2013. nov. 28. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!