Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Máshol is ennyire lassú a...

Máshol is ennyire lassú a rendszer?

Figyelt kérdés
Több mint egy hete minden nap többször érzek a szívemben extra ütéseket,az mellett,hogy roppant zavaró rettentő halálfélelmet is okoz.Elmentem a körzeti orvoshoz,aki sztetoszkóppal meghallgatott,szerencsémre ő is hallotta a plusz ütéseket.Ezért vérvételt javasolt TSH-ra,majd ha ennek az eredménye jó akkor menjek el kardiológushoz.A vérvételre Nov.19-re kaptam időpontot.Na de addig mit csináljak???Mert ez állítólag gyakori dolog és kezelést sem igényel,a háziorvos szerint.Na de akkor mi van a hirtelen szívhalállal?Mindig ritmuszavarra fogják.Vagy rosszul tudom?
2013. okt. 30. 20:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Percenként 3-6 extrasystole kezelést nem igényel, csak bírja ki az ember. Nem ez a fajta ritmuszavar a hírtelen szívhalál alapja. Lehet mire eljutsz vérvételre megszűnik. Nekem is volt, ami kb 5 hétig tartott, szinte mindig nyugalomban jelentkezett. Amikor dolgoztam vagy sportoltam sosem, csak amikor pihentem. Idegeskedés váltotta.

Én azt éreztem, hogy a nyakamba ugrik a szívem és állandóan sóhajtani vagy köhögni kellett. Rossz érzés volt és vártam állandóan vártam mikor jön a következő. Ez a legrosszabb benne, hogy az embert állandóan feszültségben tartja ez a várakozás .

2013. okt. 30. 21:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudod rosszul,de tényleg gyakori dolog és ritkán okoz hirtelen szívhalált. Valószínűleg van egy kis szívbillentyűhibád (mitrális prolpsus),de a pajzsmirigy túlműködés is okozhat ilyen panaszokat. Nekem ilyen betegségem van kb. 25 éve diagnosztizálták. Az elején nagyon megijedtem,temettem magam,de még itt irkálok :)

Ne félj!

2013. okt. 30. 21:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok,hogy írtatok.Köszi a válaszokat. :-)
2013. okt. 31. 06:53
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is billentyűhibám van és tudom miről beszélsz. Tartsál otthon Panangint és ilyenkor 2 db-ot vegyél be. Egyébként is szedhetnéd 3x1 adagban rendszeresen ha ilyen problémád van. Az elegendő folyadékfogyasztásról se feledkezz meg. Ha keveset iszol akkor is lehetnek extrák, vagy vérnyomásváltozásnál is.
2013. nov. 3. 15:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne szedjél Panangint orvos javaslata nélkül! A benne lévő magnéziummal semmi gond,de a káliumot könnyű túladagolni,ami akár szívmegállást is okozhat.
2013. nov. 4. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!