Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az orvosi rendszerben láthatja...

Az orvosi rendszerben láthatja az egy orvos, hogy ki mit írt fel nekem? És azt visszajelzi nekik a rendszer, hogy amit ők felírtak, azt mikor váltottam ki?

Figyelt kérdés

Pl. a sebészeten meg tudják nézni, hogy jártam az urológián mondjuk 1 hónapja, és felírtak valamit?

Vagy ez magántitoknak minősül?

2013. okt. 20. 23:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyrészt ez kórházi számítógépes rendszertől függ, de ahol én lakom, ott mindent meg tud nézni a téged ellátó szakrendelésen az orvos. Előző megjelenéseidet, bentfekvést esetleg egy-egy osztályon.

Háziorvosnak van hozzáférése az OEP honlapon keresztül, hogy hol milyen gyógyszert váltottál ki, milyen rendelésen jelentél meg, ahova ő adott beutalót.

2013. okt. 21. 20:31
 2/4 anonim ***** válasza:

igen, egy kórházi rendszeren belül abszolút nincs titok.

Na aztán az országos OEP-rendszeren meg tényleg le tud kérni bármilyen infót rólad a háziorvosod és a kezelőorvosod, innentől kezdve, mondhatjuk, hogy bárki, ezt csak úgy tudod megakadályozni, hogy mivel különleges adatokról van szó, te magad letiltathatod az OEP-nél a hozzáférést.

2014. febr. 21. 10:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Na ez "szép".

Ennyit a magántitokról.

2014. márc. 20. 14:27
 4/4 anonim ***** válasza:
jó hát magyarországon nincs adatvédelem, így csak úgy tudod azokat védeni, ha eleve ki sem adod. nincs mese meg orvosi titok meg bizalom, a frászt, ezek nálunk nem működnek.
2014. márc. 20. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!