Az orvosi rendszerben láthatja az egy orvos, hogy ki mit írt fel nekem? És azt visszajelzi nekik a rendszer, hogy amit ők felírtak, azt mikor váltottam ki?
Pl. a sebészeten meg tudják nézni, hogy jártam az urológián mondjuk 1 hónapja, és felírtak valamit?
Vagy ez magántitoknak minősül?
Egyrészt ez kórházi számítógépes rendszertől függ, de ahol én lakom, ott mindent meg tud nézni a téged ellátó szakrendelésen az orvos. Előző megjelenéseidet, bentfekvést esetleg egy-egy osztályon.
Háziorvosnak van hozzáférése az OEP honlapon keresztül, hogy hol milyen gyógyszert váltottál ki, milyen rendelésen jelentél meg, ahova ő adott beutalót.
igen, egy kórházi rendszeren belül abszolút nincs titok.
Na aztán az országos OEP-rendszeren meg tényleg le tud kérni bármilyen infót rólad a háziorvosod és a kezelőorvosod, innentől kezdve, mondhatjuk, hogy bárki, ezt csak úgy tudod megakadályozni, hogy mivel különleges adatokról van szó, te magad letiltathatod az OEP-nél a hozzáférést.
Na ez "szép".
Ennyit a magántitokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!