Végtaghiányosan született a sógornőm kislánya. Volt rendszeres tanácsadáson már a terhessége elejétől, Pesten is volt genetikai ultrahangon aminek a papírjára ráírták: ép végtagok! Tanácsot kérek kit kell/lehet perelni ez esetben?
Sajnos ilyen esetben nem sok esély van pert nyerni. Tudod, orvosi esetekben gyakorta előveszik az "egyik teszt sem megbízható 100%-osan" aduászt.
Ha mégis perre akarjátok vinni, javaslom, előbb a betegjogi képviselőtől kérjetek tanácsot!
Bár szerintem sógornődéknek most a legkisebb gondjuk az, hogy kit pereljenek :/
Nagyon sajnálom. A kórházban van jogi képviselő. Vele is beszélhettek, bár nem tudom, ő mennyire független.
Ügyvéd, jogász? Ez elég speciális dolog, mert az orvos arra fog hivatkozni, hogy ő protokoll szerint járt el, és lehet olyan, hogy ha teszem azt 98% az esély, akkor így állítják ki a leletet. Nem tudom.
VOlt nekem is hasonló esetem, illetve ettől nagyon különböző, de majdnem meghaltam, mert egy vizsgálat nem mutatott ki valamit, amit ki kellett volna. Én nem mentem perre, örülök, hogy élek, de nekem azt mondták, hogy minimális volt az esély, hogy félreértelmezzék, és éreztették, hogy ők védve vannak, mert mindent előírás szerint csináltak.
Előzőekkel tudok egyetérteni, de kérdeznék még egy dolgot, ha nem bánod:
Ha kártérítést kapnak a sógornődék akkor a kislány végtagja hirtelen kinő? Vagy az a baj, hogy amennyiben tudták volna előre elvetethették volna? Az is szép dolog ám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!