Sajnos 3hónapja nincs munkám de még nem mentem el munkanélkülire se. Holnap el kell mennem a kórházba, nőgyógyászatra. Kidobja majd nekik a rendszer ataj kártyám alapján, hogy nem vagyok biztosított? Akkor nem vizsgálnak meg?
A neved mellett van egy kis pont ha piros nem vagy fedezve ha zöld akkor oké. + hónap alatt biztos hogy nem lesz piros de ha kérsz csekket (OEP)akkor tudod fizetni (havi 4-5000 forint) igy biztosított leszel.
Alapellátást (vizsgálat, életmentő beavatkozások) akkor is kapsz ha piros lámpád van. alapellátáson kívül viszont mindent felszámolnak.
Igen, kidobja a gép, hogy nem vagy biztosított.
Először is a Polgármesteri Hivatlaban probálkozz, mert nem biztos, hogy kell fizetned magad után a járulékot. Ott kérj az ügyfélszolgálaton kérelemnyomtatványt, kitöltöd, csatolod amit kérnek és hamar választ kapsz, hogy kell-e fizetned vagy nem. Vagyis vagy elutasítanak, vagy kapsz egy hatósági bizonyítványt melyet ha felmutatsz az orvosnál igazolja, hogy egészségügyi szolgáltatásra rászorultságod miatt jogosult vagy. Ha elutasítanak, akkor az APEH-nál (!!!!!) kell nyomtatványt kitöltetened és ők küldik ki neked a csekkeket egész évre. Egy hónapra most 4950,- Ft, de ez jövőre biztos emelkedik...
Remélem tudtam segíteni...
köszönöm, akkor elmegyek.
mindjárt kiírom a nők egészsége kategóriába a bajom.
hátha ahhoz is hozzá tudsz szólni.
Elmész ellátnak, nem alapellátásban, hanem pont úgy, mint a biztosítottakat. A végén a nem tudom mi mellé kapsz egy cetlit a szöveggel, Ön nem biztosított, vegye fel a kapcsolatot az Apeh-hal akármilyen szervezettel, rendezze jogviszonyát, különben ki kell fizetni az ellátást. És ez a lényeg, ellátnak és utána kifizettetik veled. Ha meg nem fizetsz, akkor adók módjára beszedhető, ami azt jelenti, hogy végrehajthatják. Nem az orvos jóindulatán múlik, mert nem biztosított után nem fizet a TB úgyhogy informálnia kell arról, hogy rajtad majd behajtják ezt a pénzt.
Gondolom munkanélkülire nem számítasz, ha 3 hónap munkanélküliség alatt még nem rendezted, úgyhogy oda hiába mész, a regisztrálás nem jogosít ellátásra.
2 mód van, fizeted a 4-5 ezer forintot havonta, kérsz kedvezményt és akkor a felét kell talán vagy kéred az Önkormányzatnál a szociális akármidre hivatkozva, hogy fizessék neked.
De nyugodtan menj el a kórházba, de aztán rendezd a státuszod.
persze nyugodtan. Ha az APEh hez bemész az szerintem még jó idő, míg megjelensz a rendszerben és a többi.
Úgyhogy fordítva semmiképp.
De a papírtól függetlenül rendezd a státuszod, mert mindenképp meg kell fizetned az biztosításban töltött utolsó naptól a járulékot. Tehát ha jővőre mész be, akkor ki kell fizetned 1 év járulékát. Így is valszeg 3 hónapot fognak kérni. Tehát nem attól a naptól kell fizetned, amikor bemész, hanem visszamenőleg a legelső napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!