Sajnos 3hónapja nincs munkám de még nem mentem el munkanélkülire se. Holnap el kell mennem a kórházba, nőgyógyászatra. Kidobja majd nekik a rendszer ataj kártyám alapján, hogy nem vagyok biztosított? Akkor nem vizsgálnak meg?
Semmire nem vagy jogosult a munkaügytől? Munkanélküli járadék? Álláskeresési járadék? Álláskeresési segély? És a Polgármesteri Hivatalban probálkoztál már rendelkezésre állási támogatással? Mert ha ezek közül bármelyikre jogosult vagy akkor biztosított leszel...
És igen, sajnos visszamenőlegesen is ki kéne fizetned a járulékot magad után, de én rengeteg olyan embert ismerek, akik csak onnantól fogva fizetik, mikor bementek az Apehhoz, és nem volt még bajuk. Bár ha ez egyszer kiderül akkor a kő kemény kamatokat is megfizettetik veled!
Érdeklődj előbb a munkaügynél és a hivatalban, hátha nem kell fizetned magad után és még esetleg pénzt is kapnál!
Sok sikert!
Értem...
Hú, az húzós...
De mehetsz még a Polg. Hivatalba az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság iránti kérelemmel. Ha szerencséd van és beleférsz a jövedelemhatárba akkor nem kell fizetned, mint írtam már kapsz egy hatósági bizonyítványt és azzal jogosult leszel 1 évig az egészségügyi szolgáltatásra. Probáld meg még az Apeh előtt, érdemes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!