Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért zsibbad a könyökömtől...

Miért zsibbad a könyökömtől az ujjam hegyéig?

Figyelt kérdés

Már 2 hete zsibbad a bal karom, de annyira, hogy nem tudok vele fogni, nincs benne erő.A másik pedig az, hogy viszket nagyon és nem tudom megvakarni normálisan, mert nem érzem hol kell.

régen volt ilyen az arcommal is, de az a stressztől volt.

Lehetséges, hogy ez is attól van?

volt már valakinek ilyen?

vagy milyen orvoshoz kell ezzel fordulni?

eddig akárhány orvosnak mondtam, mindegyik elengedte a füle mellett.lehet nem is fontos?

Mikor az arcommal volt ilyen, raktak rám EKG-t, de minden rendben volt.

egyébként nem fáj semmim, nem érzem magam rosszul, csak a kezem érzéketlen, vagyis azon is csak 3 ujjam és egészen fel a könyökömig!

segítsen aki tud, adjon tanácsot! Köszi

2009. nov. 12. 20:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Melyik 3 ujjad zsibbad?
2009. nov. 12. 20:32
 2/15 A kérdező kommentje:
kicsi, gyűrűs, középső
2009. nov. 12. 22:02
 3/15 anonim ***** válasza:
Az alkarodnak is csak ez a külső fele zsibbad? Nem verted be úgy két hete a könyököd?
2009. nov. 12. 22:03
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A tüneteid alapján azt hiszem, hogy a karfonatnak( ez egy idegfonat, latinul plexus brachialis) az úgynevezett fasciculus medialisa sérülhetett vagy került nyomás alá.

Mindenképp menj el a háziorvosodhoz, aki remélhetőleg beutal neurológiai szakrendelésre.

2009. nov. 12. 22:18
 5/15 A kérdező kommentje:

Igen a külső fele zsibbad, de nem ütöttem be!

Neurológia?

tudod mit csinált múltkor?

Csettintett jobbra balra a fülemnél, megcsikizte a talpam, emelgette a kezem és ebből arra következtetett, hogy semmi bajom.

Ja és ha hideg dologhoz érek, vagy hideg víz alá teszem a kezem, akkor szörnyen érzékeny és fáj.

ami mér elmúlt az a bőr alatti égő érzés.

Egyébként abból semmit nem értettem amit leírtál, de biztos jó XD

2009. nov. 12. 22:42
 6/15 A kérdező kommentje:

egyébként köszi, ha tudsz még ilyen válaszokat, akkor írd meg az utolsó kérdésemre is, hogy miért lehet a hideg fájdalom/ érzékenység és az égő érzés!

Ment a zöld kéz

2009. nov. 12. 22:45
 7/15 anonim ***** válasza:
A hidegre nem tudok választ adni, ha az a baj amit leírtam, akkor az talán magyarázhatja. Ha nem múlik el mindenképp vizsgáltasd ki egy másik neurológussal.
2009. nov. 12. 22:52
 8/15 A kérdező kommentje:

köszi, mindenképpen elmegyek dokihoz.Érdekes dolog, ír erre valamilyen gyógyszert?

vagy elég a magne b6?

2009. nov. 12. 22:57
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem viccből írom, de nekem is volt már ilyen eset. Rettenetesen zsibbadt a bal alkarom és az ujjaim ( azok, mint neked )

Megijedtem, orvoshoz mentem, aztán egyszercsak a számítógép előtt észrevettem, hogy könyökölök, és pont úgy, hogy elnyomok valami ideget ( vagy nem tudom, nem értek hozzá :S ) és emiatt zsibbad a karom. Ezekután odafigyeltem rá, és elmúlt. Addig viszont fel sem tűnt, hogy könyökölök, mert megszoktam.

2009. nov. 14. 14:23
 10/15 A kérdező kommentje:

tényleg könyökölök rajta!

Igen, mint az első hozzászóló is írta, megnyomhattam, beüthettem.Beütni nem ütöttem, de ezek szerint nyomom.

és írt a doki rá valamit?

gyulladás csökkentő?

valamit szedtél rá?

2009. nov. 14. 15:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!