Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Műtétet követő ébredésnél...

Műtétet követő ébredésnél kialakuló esetleges hányinger/hányás mivel előzhető meg?

Figyelt kérdés

Adnak alapból rà előre gyógyszert, hogy kevesebb eséllyel történjen meg? Vagy csak, ha szól/látják, hogy a beteg rosszul van?

Egyáltalán mennyire gyakori jelenség ez?

tegnap 20:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Voltál már műtve? Mivel műtenek?

Ha voltál már és nem hánytál, akkor kicsi az esély, hogy fogsz. Én 3x voltam altatva, egyszer sem hánytam, pedig refluxom is van. De arra sem vettem/kaptam gyógyszert. Szerintem ez embertipustól függ. Mennyire vagy általánosan hányós? Mert egyébként én az sem vagyok. Nem igazán emlékszem hányos betegségemre sem. Akkor gyakoribb, ha pl valaki vért nyel. Mondjuk mandula műtét, de nekem utoljára hasonló volt, és így sem hánytam. De persze, ha akarsz adnak gyógyszert, de én pl jót aludtam utána. Ki, hogy reagál a bogyóra, de nekem az altatás benne van a top "legjobb" élményeim közt, amennyire ez a helyzet para. Attól a szertől minden feszkód elszáll, mintha minden problémám eltűnt volna pár órára.

tegnap 21:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem már több altatlásos mütétem volt, soha nem volt hányingerem
tegnap 21:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Ennek megelőzése érdekében tilos már jópár órával az altatás előtt enni és inni. Ha töküres a gyomrod, akkor hányni tényleg nem fogsz, de valamennyi émelygés azért szokott lenni így is.
tegnap 21:15
 4/4 A kérdező kommentje:

Első:

Még soha nem műtöttek.

30+ vagyok és utoljára olyan 20 éve hánytam. Hányingerem volt persze az évek során bőven…

tegnap 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!