H1N1 elleni oltást javasolt beadatni?
100000. ilyen kérdés...
Az én véleményem az, hogy ne oltass. Bizony, már is vannak mellékhatásai, a neten el lehet olvasni, hogy eddig milyen mellékhatásokat tapasztaltak. És még mi lesz hónapok múlva... :S Meg azt is el lehet olvasni, hogy mik a tünetei az újinfluenzának, és a hagyományosnak. A hagyományos durvább... És ezt saját tapasztalatom alapján is állítom. Az egész szuri dolog csak arról szól, hogy a gyártója jól járjon. Ja, és eddig egyetlen embert nem tudnak mutatni Mo-on, aki bizonyítottan a H1N1-be halt volna bele.
Első, k*rvára igazad volt :D
Én még egyszer utoljára megpróbálom:
1. valaki azt mondja, hogy valaki agyvérzést kapott és lebénult az oltástól ARRA ALAPOZVA, hogy az interneten ezt olvasta? Ez mi már? Internetre azt írok, amit akarok. Én pedig megkaptam az oltást és másnapra lefogytam, megizmosodtam és egyetlen perc alvásra sincs szükségem az oltás óta. Akkor most ezt is terjeszteni fogod, mert a neten olvastad? :D
A valós helyzet az, hogy 600ezer oltást adtak eddig be Magyarországon és 32 vagy 36 (nem emlékszem pontosan) embert regisztráltak szövődménnyel, de minden esetben 2 héten belül elmúlt. A szövődmények mindegyike az oltási betegség tünete volt (oltás helyén fájdalom, bőrpirosodás, enyhe hőemelkedés), de ennyien érezték szükségesnek, hogy visszamenjenek szólni az orvosnak, hogy ezt tapasztalták.
2. Az oltás amúgy Magyarországon a HATVANAS évek óta ugyan azzal a gyártási technológiával készül, a világ egyik legjobb minőségű oltása. A WHO összesen 4 oltást emel ki "különösen ajánlott"ként a többszáz közül, ezek egyike a magyar. Magyarországon évente többszáz ember hal meg influenzában, de egyetlen ember se halt meg több, mint 40 év alatt az oltástól, illetve a beoltottak egyike se halt meg influenzától. Tartós szövődményt is utoljára több, mint 10 éve regisztráltak, de az se örökké tartó szövődmény volt, pontosan nem tudom, hogy mi, a lényeg, hogy meggyógyult az illető.
3. hagyományos VS H1N1: a H1N1-be NEM halnak bele nagyobb arányban az emberek. Mégis veszélyesebb, mert:
a.\ senkiben sincs természetes védettség az 50 évesnél fiatalabb korosztályban (az 50+osok az 50-es években egy hasonló vírustörzs révén megkaphatták ezt a védettséget), így ha esetleg járvány lesz (még nincs Magyarországon), akkor több millió ember megkaphatja, tehát akár 50-szer annyian is, mint a hagyományost és így már 50-szer annyi áldozattal járhat.
b.\ nem tudni miért, de az erős immunrendszer néha túlreagálja a h1n1 elleni küzdelmet ami ahhoz vezet, hogy a beteg saját immunrendszere károsítja a tüdőszöveteit ami miatt rendkívül megnő a baktériumfertőzés esélye. Ez a küzdelem a védőoltás hatására teljesen elmarad, tehát ezt is megússza az illető.
c.\ csak statisztikai bizonyíték van rá, de a h1n1 igen nagy, százalékokban mérhető halálozási arányt produkál terhes nők körében.
4. egy hónapig használ csak: az oltás körülbelül 70-80%os védettséget biztosít, ami a vírus folyamatos pontmutációi révén havonta körülbelül 1-3%nyit csökken. Tehát legrosszabb esetben is közel 3 évig nyújt valamilyen szintű (egyre gyengébb) védelmet az oltás a H1N1 ellen.
5. orvosok se vállalnak felelősséget:
a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége egyöntetűen támogatja az oltást. Tucatszám találni hiteles főorvosokat, köztiszteletnek örvendő tudósokat az oltás mellett állást foglalni, ezzel szemben névtelen, magukat orvosnak mondó bloggerek tudománytalan oltásellenes demagógiája áll csupán. A WHO a világ legjobb négy oltása közé sorolta a miénket. 40 éve oltanak ezzek az anyaggal (csak az elölt vírust cserélik ki benne, ez olyan, mintha egy teherautóba bükk helyett fenyőt pakolnának, semmi tnem számít) Magyarországon, soha senkit nem károsított egy életre szólóan, minden beoltottat megvédett szövődményes influenzától. Ha valakit ezek nem győznek meg, akkor őt az Úristen se győzné meg.
Drágaságom, írtam, hogy csak olvastam, nem tudom mennyi a valóságalapja. Mellesleg próbálkozhatsz a hülyeségeiddel, csak nyugodtan.
Amúgy ha végigolvastad volna, hogy milyen mellékhatások voltak, akkor azt is láthattad volna, hogy 7-en 1 héten belül meghaltak. Persze itt is ugyanannyi az esély, hogy az oltás miatt haltak meg, mint hogy nem amiatt. De akkor az a pár személy, aki eddig meghalt, és kimutatható volt nála a H1N1, arra se mondjuk már rá, hogy a H1N1-be halt bele, mert egyszer sem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!