Az iskolaorvos felírhatja a gyógyszereimet?
Vérnyomáscsökkentőt kell szednem, de nincs időm orvoshoz roangálni. A természetgyógyászokat végigjártuk már, és semmi... Áttértem a paleolitra, de abba kellett hagynom fél év után, hatástalan volt. Voltam már ezügyben vega, gyógynövényeket, halolajt próbáltam már. Nem sokat segítettek. A kardiológus azt mondja, hogy itt szerinte 99,9%, hogy genetikai okok vannak. Kb 13 évesen mértek elsőnek kóros vérnyomást (145/80 körül). Voltam ABPM-en (átlag: 165/76, max. 233/182), és a doki szerint genetikai okok miatt ilyen. A családomban elég magas amúgy, és állati erősségű kombinációkkal is alig lehet beállítani. A legmagasabb az anyai nagymamámnak, ő fél évente a kardiológiai osztályon törzsvendég, mert kb ennyi ideig jó amit beállítottak. A háziorvos fél évig szenvedett a nagyapám vérnyomásával, de végül beállt egy csomó vízhajtóval meg vagy 3 féle gyógyszerrel.
Nemsokára jön az érettségi, és nem akarok kihagyni egy napot sem emiatt. Délután sajnos nem rendel a doki...
Van papírom róla, hogy miket kell szednem rendszeresen. Ha bemutatom, akkor ki tudja írni nekem a tablettákat?
-Irbesartan 2*150mg
-Nebivolol 1*50mg
-Spitomin 3*10mg (egy hónapig kell még szednem, mert elmúlt a GAD-om, és a doki szerint ha járok terápiára, akkor nem lesz gond, de sajnos már pár napi adag van belőle :)
18f
Nem írhatja fel,az iskola orvos nem kezelő orvos, a szűréseket és az alkalmassági vizsgálatokat csinálja meg.
Ha kollégiummal van ellátási szerződése akkor a koleszosoknak írhat gyógyszert, de őket is körzeti orvosokhoz szokták általában csatolni.
Azt a betyár életbe :D
Akkor valahogy meg lehetne oldani szerintetek? Esetleg tudják postázni havonta vagy háromhavonta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!