Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az iskolaorvos felírhatja a...

Az iskolaorvos felírhatja a gyógyszereimet?

Figyelt kérdés

Vérnyomáscsökkentőt kell szednem, de nincs időm orvoshoz roangálni. A természetgyógyászokat végigjártuk már, és semmi... Áttértem a paleolitra, de abba kellett hagynom fél év után, hatástalan volt. Voltam már ezügyben vega, gyógynövényeket, halolajt próbáltam már. Nem sokat segítettek. A kardiológus azt mondja, hogy itt szerinte 99,9%, hogy genetikai okok vannak. Kb 13 évesen mértek elsőnek kóros vérnyomást (145/80 körül). Voltam ABPM-en (átlag: 165/76, max. 233/182), és a doki szerint genetikai okok miatt ilyen. A családomban elég magas amúgy, és állati erősségű kombinációkkal is alig lehet beállítani. A legmagasabb az anyai nagymamámnak, ő fél évente a kardiológiai osztályon törzsvendég, mert kb ennyi ideig jó amit beállítottak. A háziorvos fél évig szenvedett a nagyapám vérnyomásával, de végül beállt egy csomó vízhajtóval meg vagy 3 féle gyógyszerrel.

Nemsokára jön az érettségi, és nem akarok kihagyni egy napot sem emiatt. Délután sajnos nem rendel a doki...

Van papírom róla, hogy miket kell szednem rendszeresen. Ha bemutatom, akkor ki tudja írni nekem a tablettákat?

-Irbesartan 2*150mg

-Nebivolol 1*50mg

-Spitomin 3*10mg (egy hónapig kell még szednem, mert elmúlt a GAD-om, és a doki szerint ha járok terápiára, akkor nem lesz gond, de sajnos már pár napi adag van belőle :)

18f

2013. szept. 3. 16:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem írhatja fel,az iskola orvos nem kezelő orvos, a szűréseket és az alkalmassági vizsgálatokat csinálja meg.

Ha kollégiummal van ellátási szerződése akkor a koleszosoknak írhat gyógyszert, de őket is körzeti orvosokhoz szokták általában csatolni.

2013. szept. 3. 16:19
 2/3 A kérdező kommentje:

Azt a betyár életbe :D

Akkor valahogy meg lehetne oldani szerintetek? Esetleg tudják postázni havonta vagy háromhavonta?

2013. szept. 3. 16:20
 3/3 anonim válasza:
Akiket én ismerek magas vérnyomásos betegeket, nekik félévente, évente kell kardiológushoz, szakorvoshoz menni, gyógyszer-javaslatért, ellenőrzés miatt. A recepteket a háziorvos írja ki. Az az egy-egy nap félévente nem hiszem hogy az érettségi rovására menne, a havi receptjeidet pedig megbeszélve a háziorvossal elhozhatják a szüleid, nagyszüleid, nagyobb tesód ha van. Szerintem az egészséged fontosabb, mint hogy 2 nap hiányzásod van-e vagy nincs
2013. szept. 3. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!