Laborleletekről kérdés. Májfunkció?!
Figyelt kérdés
Idén jelentkeztem gyógyszerésznek és elvár az iskola egy vérkép vizsgálatot. A vérképemben a májfunkciókon kívül minden rendben van. A helyzet az, hogy a GOT és GPT értékem magas. Ez már tavaly évvégén kiderült és felmerült a Hepatitis gyanuja, de a vizsgálatok nem mutatták ki. Röntgen után derűlt ki, hogy a májam kissé zsíros, és ez okozza a májfunkciók normáltól való eltérését. Ezért tudatosan kezdtem étkezni, és máriatövis hatóanyagú kapszulát szedtem. A friss vizsgálatban sikerült is csökkenteni az értékeket, de még mindig nincs határon belül. Szerintetek-e miatt nem vehetnek fel?2013. aug. 12. 12:42
1/1 anonim válasza:
Először is a vérkép az vérkép, a májfunkció az májfunkció, nincs ilyen szinten közük egymáshoz.
Elvileg nem kéne akadály legyen, nem vagy beteg, erről vihetsz igazolást, ill. hogy tovább lettél vizsgálva.
Viszont gyógyszerészként kemikáliákkal leszel terhelve, és így már meggondolandó, hogy egy egyébként sem totál 100 %.-os májnak mit jelent egy folyamatos terhelés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!