Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fogyókúra esetén lehet rossz...

Fogyókúra esetén lehet rossz a májfunkció?

Figyelt kérdés
10kg-ot adtam le az elmúlt évben. Most volt laborvizsgálatom és rosszak lettek a májfunkció eredmények. A vas is alacsony. Valami egyéb bajom lehet vagy egy fogyókúra is okozhat ilyen eltérést? Jövő héten tudok elmenni a háziorvoshoz.
2013. jan. 2. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:
a 10 kg az nem sok, pláne egy év alatt. sztem nem indokolja. ott valami más van a háttérben.
2013. jan. 2. 12:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Én sem hiszem, hogy a fogyókúra miatt, mert így szép egyenletesen adtad le, nem 5 hét alatt. Az már lehet, hogy befolyásolná.

Kérdés hogy mennyiből adtad le és, hogy van-e még rajtad esetleg felesleg?

Vagy nincs-e epeköved, az is tud májfunkciós értékeknél kisebb eltérést okozni? Vagy nem volt-e a közelmúltban olyan vírus fertőzésed,ami esetleg érintette a májat is ?

2013. jan. 2. 12:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Beteg voltam nemrég, de csak felsőlégúti fertőzés volt. Doxycyclint szedtem, nem tudom ez számíthat-e.

Persze megyek majd orvoshoz, amúgy is van beutalóm hasi ultrahangra is, kivizsgáltatom magam.

2013. jan. 2. 12:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Felesleg az van még rajtam bőven, szóval nem nagy százalékát adtam le a testsúlyomnak.
2013. jan. 2. 12:23
 5/6 anonim ***** válasza:

1. Lehet, hogy érzékeny vagy a Doxycyclin-re. Ezt is, mint minden más gyógyszert a máj bont le. Ettől lehetnek magasabbak az értékeid.

2. Ha a fogyókúrához valamilyen fogyasztó tablettát használsz, akkor azt sürgősen hagyd abba, mert ezek tönkretehetik a májat!

2013. jan. 2. 12:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehet a fertőzés következménye is, viszont ha van még rajtad felesleg az sajnos nem csak a bőralatti területen rakódik le, hanem hasüregben a szervek között illetve a máj is elzsírosodik. Gyakorlatilag a túlsúlyos egyéneknek a májuk is nagyobb, viszont ez nem azt jelenti hogy jobban működik, mivel a zsírsejt nem tudja ellátni egy májsejt funkcióját.Ettől is lehet kóros eltérés a laborban.
2013. jan. 2. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!