Ha rozsdás szögbe lépsz, adnak tetanusz injekciót?
Én kaptam ezelőtt kb. 10 évvel.
Jobb megelőzni a bajt. Sok rosszat hallottam a tetanuszról, ezért nagyon tartottam tőle, de igazából az ég világon semmi bajom nem volt tőle. Néhány napig fájt a helye, de ez nem elviselhetetlen fájdalom volt, inkább csak kellemetlen érzés.
Ezt hittük mi is, hogy alapból adnak.
Múlt hétvégén történt:
Belelépett a rozsdás szögbe. Bementünk az ügyeletre. Az orvos szerint mindenki az ügyeletre szaladgál minden kis csip-csup üggyel (szombat dél körül volt) Ilyenre már nem adnak tetanuszt, nyomott rá egy kis Betadine-t, ragasztott rá egy kötést (mire a kocsihoz értünk levált) és menjen Isten hírével.
Hétfőn felhívtuk a helyettesítő háziorvost: menjen be, már íratja is a Tetanuszt az asszisztenssel. Saját körzetünk asszisztense: mindig szoktak adni ilyen esetben.
Ismerős ápolónő: ilyen esetben nem kell tetanusz.
Az ismerősök is mind azt mondták, hogy ilyen esetben kaptak tetanuszt (vagy ismerősük, rokonuk kapott)
Csak elgondolkoztam, hogy mi vagyunk lemaradva ezen a téren és az ország más részében már újabb szelek fújnak, vagy csak ilyen orvost fogtunk ki.
(ja, beadattuk)
Én ezt nem is értem! Én vagyok, akinek évente adnak szinte tetanuszt! Klasszikus esete a vérmérgezésnek a rozsdázs szög, sőt , sokszor egy kevésbé fertőtlenített tű is elég egy gennyes ujjházi felszúrásánál.
Nem értem!!! Elég sz.r orvos lehet! Jól tettétek, hogy beadattátok! Az anyjuk mindenit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!