Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 2 nap mulva tetanusz injekciót...

2 nap mulva tetanusz injekciót fogok kapni de félek mert még nem kaptam tetanuszt és multkor elmentem unoka öcsémel mert adtak neki tetanuszt és naon fájt neki kb 4 cm tűt szurtak a fenekébe akor mi lesz ha nem megyek el az injekcióra?

Figyelt kérdés
2009. márc. 23. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Én kaptam már mindenféle injekciót...tetanuszt is. Nekem a tetanusz beadása kevésbé fájt, mint az összes többié. Viszont utána jobban fájt a helye 2-3 napig, mint pl egy no-spa szurié. De megéri, nehogy vérmérgezést kapj!
2009. márc. 23. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Mivel mélyen az izmok közé kell adni,teljesen jó tűvel kapta.Minden tű akkora,amit a fenekedbe szúrnak.Maga az injectió nem fáj,inkább kellemetlen.Jól dörgöld szét utána a vattával és tartsd lazán a lábad,ahova kapod.

Utána fájdogálhat 2-3 napig a helye.Menj el,mert rosszabbul járhatsz.

2009. márc. 23. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem fájt később sem. Nem szabad megfeszíteni az izmodat, mert akkor fájhat még utána is.
2009. márc. 25. 12:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Én a kezembe kaptam és napokig fájt utána, de szerintem ez emberfüggő. A jobb kezemet szétkarmolta az egyik macskám és hiába kértem az orvost, hogy adja abba, mert azt úgysem tudom használni, azt mondta, hogy aki jobbkezes, annak csak a bal kezébe szabad adni. Így két napig mindkét kezemet lógatva ültem a suliban...:)
2009. márc. 25. 13:31
 5/7 anonim válasza:
Szegény. Én kb. fél éve kaptam. Az volt a baj, hogy hirtelen jött, nem tudtam, hogy kapni fogok csak mikor az orvos szólt a nővérnrk, hogy lesz egy tetanusz is, csak akkor fogtam fel. Aztán azt mondták toljam le a nadrágom és a bugyim is és feküdjek hasra az asztalra. Kínos volt előttük letolni még a bugyit is, de féltem ellenkezni. a nővér odajött, valami büdös lötyis vattával megtörölte a bal fenekemet és szólt, hogy most szúr, de még ki sem mondta a tű már bennem is volt, a hirtelen fájdalomra kicsit összerántottam a fenekem erre szólt, hogy lazítsak, mert jobban fog fájni. Hát így is fájt egy kicsit ahogy belémnyomta az anyagot, de hamar megvolt. Utána én is maszíroztam egy kicsit. Az egész nem volt egy leányálom, de jobb mint a betegség vagy a halál. Menj el bátran, csak ne szorits:)
2009. dec. 17. 13:35
 6/7 anonim válasza:
Nekem kb. 3 hónapja a fenékembe adták. Nem is tudtam róla,csak az orvos szólt,hogy vegyem le a gatyám meg a bugyim és feküdjek az asztalra. Az kis doktornő letörölte a fenekem és próbálta összerakni az injekciót. Egy óriási tűvel beleszúrt a jobb fenekembe,de mielött belémnyomta volna az injekciót szólt neki az orvos,hogy a balba kéne.Utána ugyanevvel a tűvel beadta a bal fenekembe.A szúrás után már a bőgéstől nem tudtam semmit csinálni,ezért a doktornő maszírozta a fenekem. Persze láz ellen is kellett valami,ezért még kaptam a rendelőben két kúpot. A fenekemra kb. 6 napig nem tudtam ráülni....
2010. máj. 9. 10:13
 7/7 anonim válasza:
A tetanuszt nem viccből adják.Ha nem mész el az orvoshoz,akkor sajnos valószínű,hogy nem csak a feneked fog fájni,hanem mindened.Vérmérgezést kaphatsz,és az sokkal rosszabb lesz,mint egy néhány másodperc alatt beadott injekció a popsidba.
2010. szept. 2. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!