Mire jogosít fel a Hatósági bizonyítvány?
Benyújtottam egy kérelmet a kormányhivatalhoz,mert nem tudom fizetni a TB-t,mivel munkanélküli vagyok,és semmilyen segélyt,vagy támogatást nem kapok. Ki is küldtek egy ilyen határozatot,amin az állt,hogy Hatósági bizonyítvány.Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságról,szociális rászorultság alapján. Hatályos: 2013. május 15.-2014.május 14.
De ezzel még valamit kellett volna csinálni?Mert mikor orvosnál voltam,akkor szóltak,hogy nincs rendezve a biztosítási jogviszonyom,és minél előbb intézzem el. Akkor mit kell most csinálni ezzel a papírral? Van valaki itt hasonló helyzetben?
Közben próbálok keresni információkat máshonnan is,és ezt találtam:"A szociális rászorultság igazolásáról a jegyző hatósági bizonyítványt állít ki. A bizonyítvány érvényességi ideje 1 év. A szociálisan rászorult személyekről a jegyző nyilvántartást vezet és a külön jogszabály szerint bejelentési kötelezettséget teljesít az egészségbiztosítási szerv felé."
Szóval akkor ezt nekik kellett volna automatikusan jelenteni az Egészségbiztosítási szerv felé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!