TAJ kártya és a hatósági bizonyítvány között mi a különbség?
Úúúúúristen.... Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy az első válaszoló miért ad téves információt, ha fogalma sincs a válaszról.............
Taj kártya, az amivel az egészségügyi ellátásod biztosítva van. Ha dolgozol fizetsz TB járulékot, ami alapján használhatod a kártyádat az ingyenes orvosi ellátásra. Ha tanulsz, más úton van megoldva, itt most nem ez a lényeg.
Hatósági bizonyítványt a polgármesteri hivatal, illetve helyi önkormányzat adja ki. Több féle hatósági bizonyítvány van, itt csak az a kérdés, hogy neked mire kell..
Az nem hatósági bizonyítvány, ahogy azt az utolsó is leírta...
Ti amire gondoltok, az hatósági IGAZOLVÁNY.
Egyébként csak régen adtak olyan zöld színűt, az újabb az ez a kék. Nekem még a régi zöld van (pedig 21 vagyok), anyuék már lecseréltették kékre, meg sok ismerősömnek is már kék van. Nekem jó ez a zöld, úgyse használom sokszor.
Én 95-ben kaptam meg a hatósági bizonyítványt, és rá pár hónapra a faterom csináltatott egy zöld TAJ kártyát nekem.
Mielőtt kiadták a TAJ számokat egy egészségbiztosítási igazolvány nevű, a személyi számot tartalmazó igazolvány létezett. (92-ben vezették be azt.)
Az akkor kapott tájékoztató szerint a zöld kártya önmagában is érvényes volt, míg a kék hatósági igazolvány csak az egészségbiztosítási igazolvánnyal együtt. Azóta ez gondolom megváltozott, és mindkettő érvényes önmagában.
Röviden válaszolok: ne törődj vele, mert mindkettőn ugyanaz a TAJ szám van amivel jogosult vagy számodra ingyenes eü. ellátásra amennyiben van mögötte járulékfizetési fedezet!
A világon semmi jelentősége nincs hogy milyen színű és minek nevezik - a rajta lévő szám és a személyi adat a lényeg, mert az életed végéig a Tiéd! (Amikor bevezetésre került a TAJ-szám, akkor valóban zöld színű volt és másként hívták, de régóta már csak kéket adunk ki mindenkinek, aminek valóban hatósági igazolvány a neve!) :)
"már csak kéket adunk ki mindenkinek, aminek valóban hatósági igazolvány a neve!) :)"
És nem hatósági bizonyítvány... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!