Gyomortükrözés előtt mit kell fogyasztani cukorbetegeknek?
Figyelt kérdés
sajnos, mennem kell majd tükrözésre. ez előtt "normál" embereknek speciális diétát és hashajtást kell alkalmazni. a nővérke mondta, hogy cukorbetegeknek vmi tápszert vagy turmixot írnak fel. nem tudjátok, hogy ezt hogy hívják?2009. okt. 16. 16:01
1/5 anonim válasza:
Ez hülyeség! Gyomortükrözés elött nem kell hashajtás! Speciális diéta sem! Egyszerűen a vizsgálat elött 12 órával lehet enni utoljára. Mivel ezeket általában reggel csinálják, előző nap még könnyű vacsorát lehet enni. Tudom, nekem soxor csinálják :(
2/5 anonim válasza:
Rokonom volt múltkor gyomortükrözésen, és nem volt semmi hashajtás, csak annyi, hogy 12 órával előtte nem szabadott enni.
Viszont a te esetedben ugye ha kb. 3óránként enned kell, ez már más, ezt szerintem az orvosodtól kéne megkérdezned.
3/5 A kérdező kommentje:
mivel egy nyilvános munkahelyi számítógépről írtam, és a munkatársaim kéretlenül bámultak a monitorra, nem írtam le, hogy nem a lenyelős, hanem a MÁSIK tükrözésre megyek, vagyis oda igenis kell a hashajtás, merthogy a végbélnyíláson keresztül vezetik fel az eszközt. ha valakinek van infója, örömmel veszem.
2009. okt. 17. 15:35
4/5 A kérdező kommentje:
bárcsak a lenyelősre mehetnék!!!
2009. okt. 17. 15:36
5/5 A kérdező kommentje:
megoldódott!
egy ensure plus nevű tápszert kell ennem + egy bélmosó folyadékot (endostar lavage) inni. guszta!
2009. okt. 19. 10:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!