Milyen a gyomortükrözés? Lécci írjátok le saját tapasztalataitokat!
hm...
Leszögezem, nem kellemes...
De... Nem is fáj.
Kellemetlenségek: Elérzéstelenítik egy jó órára a torkodat, így nem fogsz tudni nyelni egy órán keresztül - Ez miatt a nyáladat úgy kell letörölnöd, de adnak papírt, amibe köpheted.
A művelet úgy kezdődik, hogy felültetnek a vizsgálóasztalra, majd a doki elmondja, hogy mit fog csinálni.
Annyi történik, hogy kétszer kb 10-15 másodperc elteltével lidocain-t spriccelnek a torkodba, majd megkérnek, hogy azt az erős mentolos lidocain-t nyed le...
a kellemetlenség az lesz benne, hogy nem fogod érezni a torkodat, és nem fogsz tudni nyelni sem. Majd megkérnek, hogy feküdj oldalra a vizsgálóasztalon. Egy gyűrű alakú műanyagra kell ráharapnod majd jön még egy kellemetlen rész:
dugják lefele a kb kisujjnyi átmérőjű csövet a torkodon. Ennek az lesz az eredménye, hogy amíg át nem ér a garatodon a cső (kb 1 másodperc), erős hányingered lesz. Utána már csak annyi furcsa lesz a dologban, hogy érzed, amint a gyomrodban mozog a cső(furcsa, de nem fájdalmas).
A következő öklendezési ingered akkor lesz, mikor a garatodból kihúzza a csövet a doki, de akkor is csak egy pillanatig.
Nem olyan vészes dolog, mint elsőre hangzik. Nem kell elhinni mindenféle neten keringő legendát.
A kellemetlenség utána, hogy mikor kész a vizsgálat, abban a fennmaradó háromnegyed órában sajnos nem fogsz tudni nyelni(folyamatos nyáladzás), mert ugye teljesen érzéketlen a torkod.
Én azt tartom, hogy inkább egy gyomortükrözés, mint egy injekció. Fele olyan kellemetlen.
Remélem segítettem.
Csakúgy mint az első válaszadónak, nekem se érzéstelenítették a torkomat (nem akartam). 2 alkalommal is csináltak már tükrözést nekem, de mindkettő abszolút kibírható volt. A legkellemetlenebb az, amíg le nem ér az endoszkóp. Ez nem fáj, de kellemetlen.
Van, hogy mintavételt is csinálnak, de abból semmit se lehet érezni. Nekem mindkét alkalommal kb. 3-5 perc volt az egész. Nem nagy ügy :)
Köszike:D
és ha kitámasztják a szádat a nyált hova köpöd?:O
van valami lefolyó féle izé mint a fogorvosoknál?:O
Első vagyok.
Tőlem nem kérdezték meg hogy kérek-e vagy nem. De állítólag jobb ha nem adnak, mert így te is tudsz segíteni abban hogy hamarabb lecsússzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!