Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mitől vérezhet a végbél?

Mitől vérezhet a végbél?

Figyelt kérdés

Este hazaértem munkából, elmentem wc-re elvégezni a dolgom, (kis erőlködéssel járt) felálltam és vér volt a wc-ben. Friss folyékony piros vér. A széklet szilárd sötétbarna. Sérülélst nem szereztem, szóval nem tudom mitől lehet. Néha van olyan, hogy görcsszerűen fáj pár pillanatig a végbélnyílás erősen, aztán el is múlik.

Táplálkozásról annyit, hogy sok mirelitt pizzán és egyéb olcsó kajákon élek. Van hogy minden nap eszek rendes főtt ételt is, van hogy hetekig ilyen olcsó dolgokat eszek csak (pl. mirelitt sültkrupmli konzerves hussal, mirelitt pizza, vajas kenyér olcsó felvágottal)

Tehát ha valaki tudna tanácsot adni nagyon megköszönném mert eléggé megrémültem. Ilyesmi még nem fordult elő velem..

(19 év/Férfi)

2013. jún. 4. 23:37
 1/8 anonim ***** válasza:

nem lehet, hogy aranyered van?

Keress rá neten, és ha az van akkor fordulj orvoshoz.

Bár ha nem az van, én akkor is orvoshoz fordulnék a helyedben

2013. jún. 4. 23:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Céklát nem ettél? Nemreg nekem is ilyen volt, de csak az szinezte el :) de egy doki valoban nem artana.
2013. jún. 4. 23:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem egészségesen táplálkozol, ez miatt nyilván elpattant a bélbe egy ér, ami nem vészes, majd jobban leszel. Szerintem aranyered van.

Én is annak idején hasonlót tapasztaltam, viszont én megfigyeltem, hogy melyik élelmiszertől vagyok rosszabbul, valamint mitől kell erőlködnöm a wc-n, és arra jutottam, hogy as sajttól. Azóta ha lehet, kerülöm, és igyál több folyadékot.

2013. jún. 4. 23:51
 4/8 A kérdező kommentje:

Ha bemegyek az SZTK-ba ezzel a panasszal pontosan hova kell mennem ? Gondolom nem sebészetre..

Van rá esély, hogy magától rendbe jön az egész ?

2013. jún. 4. 23:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Először a körzeti (család) orvosomhoz mennék el!

Ő majd beutal, ahová kell.

Van olyan aranyér, ami annyira picike, hogy csak kacagnak az orvosok, de azért nem árt, ha megvizsgálnak. (Nem fáj!)

Ha biztos lennél benne, hogy aranyér, akkor ezt szopogass el minden nap 1-szer 3 globuluszt: HAMAMELIS CH9.

és be is kenheted az ánuszt (pláne, ha viszket): VARÁZSDIÓ krémmel. Gyógynövényszaküzletben kapható (de kicsit megfogja a fehérneműt = aznap feketét vegyél fel. :-)

2013. jún. 5. 04:18
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Este lefekvés előtt vettem be hashajtót, hogy ne legyen tul kemény a széklet, ma már nem volt véres. Lehetséges, hogy csak elpattant egy ér ?
2013. jún. 5. 11:44
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehetséges, de semmiképp nem jó jel! Figyelned kell, hogy sokkal több rostos kaját egyél, zöldségeket. A folyadék is kell, minél több! Ha nem kell erőlködnöd, akkor nem lesz gond vele, de oda kell figyelned! Ezek az erek megkeseríthetik az életed később ha elbagatelizálod! Nekem elhiheted!!!! ;-)
2013. jún. 6. 09:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Innentől figyelni fogok erre, azóta nem volt vér.

Köszi! :)

2013. jún. 7. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!