Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kinek mi a véleménye a hálapén...

Kinek mi a véleménye a hálapénzről?

Figyelt kérdés

Nekem ez a véleményem, hogy sajnos ha az ember nem ad az orvosnak pénzt akkor le se szarják az illetőt! Tisztelet a kivételnek!

Nálunk pl mikor született a kisfiam az orvos akihez járt a párom kijelentette előre, hogy mennyit fog kérni majd a szülés levezetéséért! Ez engem eléggé felidegesített! Mi az hogy megmondja mennyit adjak neki! Ráadásul minden egyes vizsgálatért mikor mentünk hozzá elkérte az 5000Ft-ot!

Másik anyukámnak volt egy balesete és eltört a gerince! Itt nem volt gond az orvosával. Persze adott neki a műtétért, de nem az orvos mondta meg előre! Itt a nővérekkel volt gond. Ugye sajnos teljesen kiszolgáltatott helyzetbe volt. És ha nem ad minden egyes wc-s után nekik 200-1000Ft-ot akkor nem foglalkoztak volna vele! Egy pisilés 200 Ft! Ez amúgy a honvéd kórházba volt még 2008 vagy 2009ben.

2013. máj. 26. 17:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én elítélem. Laboros vagyok, nekem ki fizet külön azért, hogy időben megcsinálom a vizsgálatokat? Vagy az orvosnak nem munkaköri kötelezettsége legjobb tudása szerint kezelni a beteget?

Mindenki keveset kap az egészségügyben, csak nem mindenki tudja/akarja kikövetelni a mellékest...

2013. máj. 26. 17:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért a szülést ne keverjük már ide.

A TB-ben az van benne, hogy amikor megindul a szülés, akkor az éppen ügyeletes orvos és szülésznő levezeti a szülést és ellát.

Ha neked nem felel meg az ügyeletes orvos, meg terhesgondozásnál sem felel meg az, aki éppen aznap ott van, akkor igen is fizessél. Ugyanis az a orvosnak plusz munka.

Vagy te talán ingyen túlórázol? Nem hiszem...

Az ügyeletes orvosnak meg nem kell fizetni. Egy csomó nő megszül minden gond nélkül anélkül is, hogy fizetne.

De mint mondtam, ha ez nem felel meg, és neked "saját" orvos kell, akkor annak ára van.

Egyébként meg lehet háborogni a hálapénz miatt, de ameddig nem normalizálják az orvosok fizetését, addig úgy sem fog változni a helyzet.

Talán ha nem tetves 120 ezerrel szúrnák ki az orvosok szemét, miután hat évet szívtak az egyetemen, akkor nem tartanák a markukat.

Na meg aki nem szeretne a hálapénzből megélni, mert nem érzi tisztességesnek a dolgot, az szépen elhúz külföldre és ott hálapénz nélkül normális összeget keres.

Itthon meg maradnak azok, akiket nem zavar, ha a markukat kell tartani. Meg azok, akik hülyék, ahhoz, hogy külföldön érvényesüljenek.

(Meg persze elvétve néhány mártír, de azok száma elég elenyésző.)

2013. máj. 26. 18:03
 3/11 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy az ember ad pénzt az orvosának ha van neki! De ne ő mondja meg mennyit fog elkérni! Engem ez idegesített fel akkor! Mi az, hogy ő mondja meg! Előre megmondja mennyiért vezeti le a szülést?! Ha nem fizetünk mehetünk másik orvoshoz! Ezt is megmondta!
2013. máj. 26. 18:13
 4/11 A kérdező kommentje:

Az emberek adnak az orvosuknak hálából pénzt! Mivel meggyógyította őket! De ez ne legyen általános! Az a baj, hogy elvárják az embertől!

Na meg ne mondja meg előre, hogy ö mennyit fog elkérni! Majd én adok neki amennyit tudok! Meg azért a legtöbb orvos azért elég jól élnek! Nem 35nm-es lakásba laknak! És nem valami szar autóval járnak! Én még nem láttam szegény orvost aki nélkülözne! Igen is jól élnek! Nem szűkölködnek!

2013. máj. 26. 18:19
 5/11 anonim ***** válasza:
50%

"De ne ő mondja meg mennyit fog elkérni! Engem ez idegesített fel akkor! Mi az, hogy ő mondja meg! Előre megmondja mennyiért vezeti le a szülést?! "

Te miről beszélsz?

Szerinted ha mondjuk elmész egy angoltanárhoz, akkor ő is azt mondja, hogy "majd adjál az óra végén amennyit akarsz"?

Hát ne legyél már hülye.

Annak, hogy a szabadidejében foglalkozik veled, ára van. Az árat meg ő szabja meg, mert ez egy plusz szolgáltatás.

Ha nem felel meg, akkor lehet menni az SZTK-ba, ennyi.

2013. máj. 26. 18:23
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

"Meg azért a legtöbb orvos azért elég jól élnek! Nem 35nm-es lakásba laknak! És nem valami szar autóval járnak! Én még nem láttam szegény orvost aki nélkülözne! Igen is jól élnek! Nem szűkölködnek!"

Akkor te csukott szemmel jársz.

2013. máj. 26. 18:23
 7/11 A kérdező kommentje:
ja 1nap egy orvosak mondjuk van 3-4 mütéte mondjuk! Ha csak 1ért kap hálapénzt az is 30-50ezer Ft! Az elég jónak számít! Ehhez hozzájön a fizetése! Szóval nekem ne mond, hogy rosszul élnek! Házi orvosok is összeszedik a maguk pénzét!
2013. máj. 26. 18:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Minek magyarázol olyan dologról, amibe nem látsz bele?

Unokatesóm orvos. Traumatológus szakorvos jelölt, baromira nem kap hálapénzt.

Túlórákkal, ügyeletekkel meg minden lószarral együtt kap kb. 140 ezret, az albérletre meg elmegy 50-60 ezer.

Felesége szintén orvos, hasonlóan szar keresettel. És bizony használt autót tudtak csak venni.

Menj el orvosi egyetemre, végezd el, és aztán mondd azt, hogy milyen baromi jól keresnek itthon az orvosok.

Addig meg ne prédikálj...

2013. máj. 26. 21:29
 9/11 A kérdező kommentje:
mert még csak gyakorló orvos. Ne várd el, hogy még most megfogja kapni a jó pénzt! Majd ha nem lesz gyakorló orvos jól fog keresni! Nem fogja visszautasítani a hálapénzt! De te félre értettél! Nekem ezzel nincs bajom! Nekem azzal van bajom, hogy ha előre megmondja mennyit kér a műtétért! És ha az ember nem ad nekik pénzt le se szarják a beteget! Persze tisztelet a kivételnek!
2013. máj. 26. 21:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Tőlem még egy orvos se kért pénzt. És apámtól se fogadták el, míg szívkatéterezése volt.

Nem lenne szükség hálapénzre, ha az orvosok normálisan keresnének. Továbbra is ezt tudom mondani.

Külföldön nem azért nincs hálapénz, mert ott különbek az orvosok, hanem mert havi több ezer eurót keresnek és nincs szükségük rá.

Majd ha itt is tisztességes fizetést kapnak, akkor nem fogják a markukat tartani. Ennyi.

(És ez vonatkozik az ápolónőkre is.)

2013. máj. 26. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!