Mit csinálnak kardiológián?
Figyelt kérdés
Előre is bocsánat ha rossz helyre írtam.
Szeptemberben volt egy vasmérgezésem. Akkor problémám nem volt. Viszont mostanába rosszullétek jöttek rám (szédülés,nyomó érzés,mellhasi fájdalom) elmentem hát orvoshoz megnézte a volt leleteimet is. Megvizsgált és aggasztóan azt mondta hogy szívzörejem van. 18 éves vagyok és azt mondta hogy ez álltalában gyerek korban szokott kialakulni nem tudja pontosan hogy ez most miért van. Elküldött hát kardiológiára. De nem tudom hogy ott mit csinálnak.
Tehát első kérdésem : Vasmérgezéstől kialakulhatott esetleg szívzörej vagy egyéb szívbetegség?
második kérdésem: mit csinálnak kardiológián?
2013. máj. 15. 21:12
1/4 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem oda írni hogy a vérnyomásommal semmi gond nem volt
2013. máj. 15. 21:16
2/4 anonim válasza:
Lányomnak is van. UH-t csinalnak, meg meghallgatjak a szived.
3/4 anonim válasza:
Attól függ, milyen vizsgálatra utal be a háziorvos.A kardiológián a leggyakoribb a szívultrahang,a terheléses és sima EKG,holter diagnosztika, esetleg izotópos vagy katéteres szívvizsgálat, de ezeket nem első körben szokták csinálni, csak akkor, ha az egyszerűbb vizsgálatokkal nem sikerül pontosan kideríteni a szívprobléma okát.Egyik sem vészes, én a katéteres szívvizsgálat kivételével már voltam mindegyiken.
4/4 anonim válasza:
Ja igen, vasmérgezéstől nem valószínű a szívzörej.Egyébként a szívzörejeknek is több tipusa van.Nekem gyerekkoromban volt, aztán magától el is múlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!