Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi volna a véleményetek egy...

Természetben az erő kérdése:

Mi volna a véleményetek egy országos szintű megmozdulásról a magas THC tartalmú indiai kendervirág olaj legalizálásáért? Vagyis inkább a szankciók teljes eltörléséért?

Figyelt kérdés

Rick Simpson egy kanadai villanyszerelő aki 1999-ben fedezte fel a kannabisz koncentrátumok gyógyító hatását, amikor munkahelyi balesete után sikeresen felépült az olaj használatának köszönhetően. Az évek óta meglévő bőrrákját és köszvényét is sikeresen kigyógyította, mindezt rövid idő alatt.

Ettől folgva az évek során kb. 5000 embernek ajándékozott az általa készített olajból, amit a lakóhelye mellett lévő erdős területen termesztett kannabiszból állított elő. Benzolt vagy 99 százalékos denaturált szeszt használt kivonószerként, a növényi törmeléket kinyomkodta benne, majd megszűrte és egy egyszerű rizsfőzőben hőkezelte a kipárologtatta a maradék kivonószert, ezáltal hátrahagyva az olajat.

Sajátos, egyszerű de hatékony technikája megtekinthető a dokumentumfilmjében (Run From The Cure angol nyelven, Menekülés a Gyógymód Elől magyar felirattal), elolvasható a weboldalán ( phoenixtears.ca ). Ma már páciensek tízezrei írnak csodás felépülésükről Rick facebook oldalán ( www.facebook.com/pages/Rick-Simpson/298774923502987 ) amit állításuk szerint az olajnak köszönhetnek, amit Rick technikájával készítettek el. A legtöbben orvosi dokumentumokkal és szakvéleménnyel is alátámasztják az olaj hatékonyságát.

Kétség kívül rengeteg hibás információ és propaganda terjeng az interneten a kenderrel kapcsolatban. A probléma az, hogy hivatalosan kevés adat létezik a magas hatóanyagrartalmú kannabisz olaj hatékonyságáról, mert az országok kormányai ezt soha nem engedélyezték. Eddig mindig etanolban higított alacsony kannabinoid tartalmú kivonatokat vagy az elszívott növényzet használatát dokumentálták. Rick olaja laboratóriumi adatok szerint mindig elérte vagy meghaladta a 95% THC tartalmat, ami a kannabisz (én a hagyományos magyar nevén hívom, kender) fő hatóanyaga.

Rick Simpson és csapata, illetve híres orvosok szerint, mind pl. Dr. Robert Melamade, Dr. Janet Sweeney, Dr. Lester Grinspoon a Harvard egyetemről a kannabisz gyógyhatása a koncentrátum erejével növelhető, értelemszerűen minél magasabb a hatóanyagtartalma.

Az erre irányuló kutatómunkák hiányát külsőleg nézve vehetjük összeesküvésnek, de szkeptikusan nézve is mindenképpen megér egy vizsgálatot. Eddig minden páciens csak pozitívumokat állított a kezelésről. Voltak köztük végső stádiumú rákos betegek is, akik 48 órán belül meg kellett volna halniuk, de még ma is élnek. Itt egyáltalán nem a kender elszívásáról van szó, hanem az olaj lenyeléséről, illetve külső használatáról.

Rick már 10 éve keresi azt az országot, ahol végre megkapná az engedélyeket és állításait végérvényesen bebizonyíthatná a világnak. Ha Rick és támogatói vállalnák, hogy saját költségükön indítanának egy kutatómunkát Magyarországon, előállítanák idehaza az olajat és orvosi felügyelettel, precízen dokumentálnák egy csapatnyi súlyos betegségben szenvedő önkéntes páciens állapotát az olaj használata elött, közben és után, akkor követelnétek-e aláírásotokkal a kormánytól, hogy ezt a projektet azonnal engedélyezze nekünk? Magyarorszság egy kis ország, de ha összefogunk határon belül és túl, mi lehetnénk azok, akik bebizonyítják az igazságot a kenderről.

Még egyszer ismétlem, ez a kutatás nem kerülne az adófizetők pénzébe, a ti pénzetekbe és mindent a támogatók állnának. Ugyanis egy próbát mindenképp megér, ha ennyire sokan álítják, hogy ez valóban működik, és az én tapasztalataim is alátámasztják ezt. A válaszaitokat továbbítani fogom Rick-nek.

Most saját véleményemet az olajjal nem részletezném, hogy minél rövidre szabjam a kérdést. De ezt később természetesen megteszem. Én California-ban lakom már 11 éve és gyógyszertáraknak termesztek. Az olajjal hasonlókat értem el, mint Rick.

2013. máj. 12. 14:42
1 2 3 4
 31/39 szuperpocok ***** válasza:
58%

A kérdező remekül alátámaszt mindent, de a legtöbben csak az agymosott propagandát mondják vissza ellenérvként.

Botanikus vagyok, tudok ezt azt. Bár az is utánanézhet ennek aki normálisan tudja használni az internetet.

A kender azért lett illegális mert sokoldalú felhasználhatósága révén rengeteg iparág számára jelent természetes versenytársat. Hadd mondjak pár példát:

1. Papír

A kenderből készült papír sokkal jobb mint a faalapú. Nyolcszor lehet újrahasznosítani, ezzel szemben a fapapírt csak 3x.

2. Üzemanyag

A kenderből készíthető a világ egyik legjobb bioüzemanyaga

és mivel rengeteg éghajlaton megél, nem kell azzal spekulálni, hogy az élelmiszer kárára termesszük e

3. Műanyag

A kenderrost a világ egyik legjobb organikus anyaga.

Az összes olajalapú plasztikot le lehetne váltani vele.

2014. jan. 31. 16:58
 32/39 anonim ***** válasza:

sajnos azt veszem észre hogy a magyar gyk-olvasónak meg úgy általában a legtöbbünknek rövid tőmondatokban kell kifejtened a véleményedet,mert nem szeret/nem tud értően olvasni.

De nem is igényli,mert elvan a saját világában húzza az igát a semmiért,frusztrált zombi.

Ébresztőt kéne már fújni vagy örökre leragadunk ebben a "balkáni" viselkedésben.

Támogatom a petíciót.

2014. febr. 3. 11:26
 33/39 anonim válasza:
Én is támogatom a peticiót. Mire jutottál a témában kedves kérdező?
2014. jún. 30. 09:07
 34/39 anonim ***** válasza:
beleolvastam az első lapon lévő kommentekbe és csak a fejem fogtam hogy ilyen buta szűk látókörű emberek vannak még mindig..semmit nem tudtok a világról. Tvn, rádión, újságon, hamis médián nőttetek fel és hülyének nézitek az olyan embereket akik ilyen dolgokkal akarnák jobbá tenni.
2014. júl. 8. 19:28
 35/39 anonim válasza:

Most hallottam erről az egészről teljesen véletlen bukkantam erre a beszélgetésre.

Sajos nehéz eldönteni mi az igaz, az interneten sok dezinformáció kering viszont ha megvan rá az esély, hogy ez valóban hatásos gyógyszer akkor meg hülyeség elmenni mellette, én amellett vagyok szeretnék élő példákat látni vagy számomra megbízható tapasztalatokat hallani(sajnos nekem ez kevés).

Ehhez viszont közelebb kellene hozni az egészet Magyarországhoz, legalább teszt szinten amit a kérdező is ír, mert ha tényleg hiteles bizonyítékokat tudnak felmutatni, akkor jóval több embert lehetne ebbe belevonni.

2014. júl. 10. 23:27
 36/39 anonim válasza:
Írtam privát üzenetet tisztelt Kérdező. :)
2014. júl. 30. 22:05
 37/39 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Írtam privátban.

Nagyon szépen köszönöm!

2015. nov. 27. 15:31
 38/39 Lassmich válasza:

Én is írtam privátot.

Egyébként jelezném, magam is nagy ellenlábasa vagyok a tudatmódosító szerek használatának, de csendesen jelzem pár kommentelőnek: a THC tartalmú olajat hiába nyakalod vég nélkül, nem fogsz tőle "beállni", szóval kicsit félrementek itt a dolgok. Ez a gyógyításról szól!

Egyébként rengeteg orvos írása található meg a neten az orvosi marihuána gyógyászatban alkalmazott hatásairól, sok helyen egzakt orvosi leletekkel is alátámasztva. Rá kell szánni egy kis időt, és elolvasgatni ezeket.

2016. márc. 7. 16:16
 39/39 anonim ***** válasza:

Olvasom a dolgokat. Hááát, elég elkeserítő, hogy milyen emberek léteznek.

Eyes varjúfélék intelligensebbek, mint Magyarország lakosságának néhány százaléka.

Sosem fog megjelenni egy mellekhatások nélküli, teljes gyógyulást segítő gyógyszer, úgy ahogy egy tartós autó vagy háztartási gép sem fog megjelenni, mert fogyasztói társadalomban élünk.

2020. nov. 30. 00:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!