Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi volna a véleményetek egy...

Természetben az erő kérdése:

Mi volna a véleményetek egy országos szintű megmozdulásról a magas THC tartalmú indiai kendervirág olaj legalizálásáért? Vagyis inkább a szankciók teljes eltörléséért?

Figyelt kérdés

Rick Simpson egy kanadai villanyszerelő aki 1999-ben fedezte fel a kannabisz koncentrátumok gyógyító hatását, amikor munkahelyi balesete után sikeresen felépült az olaj használatának köszönhetően. Az évek óta meglévő bőrrákját és köszvényét is sikeresen kigyógyította, mindezt rövid idő alatt.

Ettől folgva az évek során kb. 5000 embernek ajándékozott az általa készített olajból, amit a lakóhelye mellett lévő erdős területen termesztett kannabiszból állított elő. Benzolt vagy 99 százalékos denaturált szeszt használt kivonószerként, a növényi törmeléket kinyomkodta benne, majd megszűrte és egy egyszerű rizsfőzőben hőkezelte a kipárologtatta a maradék kivonószert, ezáltal hátrahagyva az olajat.

Sajátos, egyszerű de hatékony technikája megtekinthető a dokumentumfilmjében (Run From The Cure angol nyelven, Menekülés a Gyógymód Elől magyar felirattal), elolvasható a weboldalán ( phoenixtears.ca ). Ma már páciensek tízezrei írnak csodás felépülésükről Rick facebook oldalán ( www.facebook.com/pages/Rick-Simpson/298774923502987 ) amit állításuk szerint az olajnak köszönhetnek, amit Rick technikájával készítettek el. A legtöbben orvosi dokumentumokkal és szakvéleménnyel is alátámasztják az olaj hatékonyságát.

Kétség kívül rengeteg hibás információ és propaganda terjeng az interneten a kenderrel kapcsolatban. A probléma az, hogy hivatalosan kevés adat létezik a magas hatóanyagrartalmú kannabisz olaj hatékonyságáról, mert az országok kormányai ezt soha nem engedélyezték. Eddig mindig etanolban higított alacsony kannabinoid tartalmú kivonatokat vagy az elszívott növényzet használatát dokumentálták. Rick olaja laboratóriumi adatok szerint mindig elérte vagy meghaladta a 95% THC tartalmat, ami a kannabisz (én a hagyományos magyar nevén hívom, kender) fő hatóanyaga.

Rick Simpson és csapata, illetve híres orvosok szerint, mind pl. Dr. Robert Melamade, Dr. Janet Sweeney, Dr. Lester Grinspoon a Harvard egyetemről a kannabisz gyógyhatása a koncentrátum erejével növelhető, értelemszerűen minél magasabb a hatóanyagtartalma.

Az erre irányuló kutatómunkák hiányát külsőleg nézve vehetjük összeesküvésnek, de szkeptikusan nézve is mindenképpen megér egy vizsgálatot. Eddig minden páciens csak pozitívumokat állított a kezelésről. Voltak köztük végső stádiumú rákos betegek is, akik 48 órán belül meg kellett volna halniuk, de még ma is élnek. Itt egyáltalán nem a kender elszívásáról van szó, hanem az olaj lenyeléséről, illetve külső használatáról.

Rick már 10 éve keresi azt az országot, ahol végre megkapná az engedélyeket és állításait végérvényesen bebizonyíthatná a világnak. Ha Rick és támogatói vállalnák, hogy saját költségükön indítanának egy kutatómunkát Magyarországon, előállítanák idehaza az olajat és orvosi felügyelettel, precízen dokumentálnák egy csapatnyi súlyos betegségben szenvedő önkéntes páciens állapotát az olaj használata elött, közben és után, akkor követelnétek-e aláírásotokkal a kormánytól, hogy ezt a projektet azonnal engedélyezze nekünk? Magyarorszság egy kis ország, de ha összefogunk határon belül és túl, mi lehetnénk azok, akik bebizonyítják az igazságot a kenderről.

Még egyszer ismétlem, ez a kutatás nem kerülne az adófizetők pénzébe, a ti pénzetekbe és mindent a támogatók állnának. Ugyanis egy próbát mindenképp megér, ha ennyire sokan álítják, hogy ez valóban működik, és az én tapasztalataim is alátámasztják ezt. A válaszaitokat továbbítani fogom Rick-nek.

Most saját véleményemet az olajjal nem részletezném, hogy minél rövidre szabjam a kérdést. De ezt később természetesen megteszem. Én California-ban lakom már 11 éve és gyógyszertáraknak termesztek. Az olajjal hasonlókat értem el, mint Rick.

2013. máj. 12. 14:42
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
an00nym barátom, ezzel már teljesen egyetértek veled. Sajnos az átlagember túl lassan tanul és lehet, egy teljes generációt kell várnunk a változásra. Elképesztő, hogy milyen sokáig tart egy életen át tartó propagandakampány hatásait visszafordítani, ahogy mindig is mondtam, kitartónak kell maradni. A legutolsó hozzászólónak pedig annyit, ha bármelyik komponenst eltávolítod, eldobhatod a végeredményt. Azért tiltják a THC-t és CBD-t, mert ezek rendelkeznek a legnagyobb gyógyhatással a növényben. De önmagukban nem sokat érnek, ha hiányzik a többi kannabinoid a kivonatodból. Nem szabad megbolygatni azt, amit már a természet tökéletesített. De persze ezt mondhatod a szabadalom-őrült big pharmának.
2013. jún. 6. 09:07
 22/39 A kérdező kommentje:

A pszichoaktív hatás a gyógyulási folyamat elengedhetetlen kelléke. A jókedv, éhségérzet, nyugalom, a jó alvás, a fájdalomcsillapítás fontos része a felépülésnek. Mindezek mellett beindul egy regenerációs folyamat is amitől valóban gyógyulsz.

Ezt oly nehéz elhitetni az emberrel, hogy valóban létezik egy rendkívül erős növényi kivonat, ami gyógyít és nemcsak kezeli a problémát. És mindezt úgy teszi, hogy közben nem okoz kárt benned. Nem létezik olyan emberi betegség amire nem hatna jótékonyan a szer? Ahogy mondtam, ez egy szükséges tápanyagforrás, amit folyamatosan fogyasztanod kellene. Arról nem is beszélve, hogy szinte ingyen előállíthatnád magadnak az udvarodban. Hogy süllyedhettünk idáig, hogy ily módon elszedték tőlünk a gyógyszerünket?

2013. jún. 6. 09:26
 23/39 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom a Cseheknél már vannak ilyen gyógyszerek. Könnyen lehet, hogy nálunk is bevezetik a kender olaj származékokat, de valószínűleg ezek receptköteles készítmények lesznek. Az udvaron való előállítását nem fogják engedni. Ennek két oka van; sokat visszaélnének vele és elszívható fűként árulnák, és az állami szférával összefonódott gyógyszeripari cégeknek az érdekeit sértené. Ne legyünk naívak! Ha bevezetik ezeket a készítményeket, akkor a nagy gyógyszergyártók egyből ráteszik a kezüket erre a haszonforrásra, az állam pedig visszaosztás fejében olyan törvényeket hoz, hogy a növény termesztését speciális engedélyhez köti amit csak az előbb említett vállalatok kapnak meg.
2013. jún. 6. 11:08
 24/39 A kérdező kommentje:

# 23/23-as hosszászóló:

Most nem tudom hogy lepontozzam a hosszászólásod, vagy pozitívan értékeljelek-e. Mégis milyen alapon engedjük meg az államnak, hogy beleszóljon egy sima gyomnövény termesztésébe és használatába? Már harmadszor ismétlem magam, ez egy SZÜKSÉGES tápanyagforrás. Legalább olyan fontos a kivonat rendszeres használata, mint a jó minőségű étel szerepe amit naponta eszel. Ha nem étkezel rendesen, megbetegszel. Ha nem kapod meg a kannabinoid adagod, betegségekre hajlamosabb leszel. Ha megnöveled a kannabinoid beviteled, a tested egy regenerációs folyamaton esik át és képes felépülni a már meglévő betegségekből, vagy kordában tartja azt olyannyira, amire egyetlen gyógyszeripari készítmény sem képes. Azt gondolom, nem szükséges egy felsőoktatási oklevél ezen tények megértéséhez.

Ezzel az első érvedet is megválaszoltam. Nem lehet a kenderrel visszaélni még akkor sem, ha azt elszívják. Kárt nem okoz. Igaz, a gyógyhatását még meg sem közelíti az olajénak - de rekreációs célra tökéletesen megfelel. Erre te inkább az alkoholt ajánlanád? Egyes betegségek kezelésére még elszívva is a legjobb gyógyszer, például a hányinger vagy étvágytalanság kezelésére, fájdalomcsillapításra, skizofrénia kezelésére, és a lista megy tovább. Bőrbetegségeket elszívva nem igazán fogsz gyógyítani vele.

Ha nem fogunk össze mi magyarok, önmagától semmi nem fog változni. A végtelenségig tiltani fogják a kannabiszt és a gyógyszeripar mosolyogva fogja végignézni azt, ahogy szenvedsz és végül meghalsz, miközben a kannabisz olaj megmenthetette volna az életed.

Ez a növény mindig is a miénk volt, csak a profit érdekében egyesek mindenre képesek. Senkinek nincs joga megszabni hogy hány tő kendert termeszthetsz és milyen formában használhatod. A teljes tiltása azonban emberiség elleni bűncselekmény.

Itt a fórumozók némelyike már megvádolt azzal, hogy csak "drogozni" akarok. Hát képzeld, tegnap is készítettem 320 gram olajat, hivatalosan. Még eladni sem akarok nektek semmit. Pusztán azt szeretném, hogy keljetek fel a mélyaltatásból és vegyétek már észre, hogy mit tesznek velünk világszerte, de főleg odahaza, Magyarországon.

Azt akarom, hogy egészségesek legyetek, és a gyógyszert ami ebben segít nektek, ingyen előállíthassátok a saját földeteken. Mégis mi célból akarnék rosszat nektek? Ha elegen összegyűlnénk, akkor hazautaznék és végre tehetnénk valamit a kilátástalan helyzet érdekében, együttesen. Ha az átlagember végre megérti azt, mit is műveltek az egészsége ellen, akkor komoly változások elébe nézünk. Ha felfednénk az igazságot a kenderre vonatkozóan, ez odahaza akár a korrupció végét jelenthetné. Mi mást titkolhatnak még előlünk a kannabiszon kívül? Miért nyomorogtok, ha királyként is élhetnétek?

2013. jún. 6. 12:03
 25/39 anonim ***** válasza:

Ne pontozz le, mert nem ellened beszéltem. A cannabis származékok jótékony hatásáról szóló tanulmányokat nem ismerem eléggé, így ehez nem tudok nagyon hozzászólni. Én csak azt próbáltam érzékeltetni veled, hogy mi átlagemberek milyen óriási korrupciós összefonódásokkal állunk szembe. Magyarország és az EU borzasztóan át van itatva a korrupcióval. Minden a pénzről szól és nem az emberek egészségéről. Csak egy példát hadd mondjak.

Mit gondolsz miért nem lehet mákot termeszteni az EU-ban? A boltban vett mák többnyire Afganisztánból származik, és az EU-ban kapható heroin nagyrésze is. Az emberek nagyrésze nem heroinista (én sem). Az átlagember azért termesztett és termesztene mákot, hogy az mákostésztába/beiglibe való mákot termeljen otthon. Ha véletlenül egy heroinfüggő megmetszi a gubókat és anyagot szerez (mákonyt) nem árt vele senkinek (a gubóban a mák sértetlen marad, a gazdát nem éri kár), ő már úgyis függő neki tökmindegy már. Csak azt károsítja meg akinek érdeke van a herointerjesztésben. A politikusok nem tűrik, hogy ólcsó ópiumot állítson elő a kisember, azt akarják, hogy a drogosok vegyék meg a méregdrága heroint ami Afganisztánból jön amerikai katonák felügyelete alatt és gyanítom, hogy nem egy EUs politikus érdeke/pénze is benne van. Ez nem az egészségről szól. Ismered a mondást: "ahol a pénz ott a hatalom".

2013. jún. 6. 12:59
 26/39 anonim válasza:

Üdv!

Én úgy emlékszek, hogy a videóban azt mondta Rick Simpson, hogy az olaj használata NEM VÁLT KI HALLUCINOGÉN HATÁST. Ez egy fontos dolog, ezzel kellett volna kezdeni, sőt, minden bekezdésben elismételni, mert nem képesek felfogni, hogy ez ebben a formában nem drogfogyasztás.

2013. okt. 7. 12:01
 27/39 Konzol94 válasza:

Sziasztok. Szeretném jómagam is megtapasztalni a saját bőrömön a kendermag olaj hatását. Magyarországon gondolom csak a nemesített fajtából sajtolt olajat kaphatom és mint írtátok abban már nincs benne a lényeg. Szóval thc nélkül nem ér semmit?

Egyébként én támogatom az ötletet. Egy gyógynövényt miért kell betiltani?! Annyira félt minket az állam? Vagy az Európai Unió? Érdekes, mert föntről valami nagy népességcsökkentési szándékok visszhangzanak.

(Bill Gates maga mondta el, hogy az új gyógyszerek és vakcinák segítségével 10-15%-kal esetleg tudják csökkenteni a népességet.)

Ha valamitől is, biztos, hogy nem a betegségektől és haláltól óvnak minket.

2013. okt. 7. 15:46
 28/39 Alahama21 válasza:
Semmiféle hallucinogén hatása nincs a kendernek fogalmam sincs honnan veszed ezt.. Sem rászokni nem lehet, és ez valóban igaz,hogy gyógyhatása van közel egy éve már,hogy nem szívok és sajnos azóta csak betegeskedek előtte semmi bajom nem volt nem fájt a fejem,jó volt a közérzetem és ahogy a kérdező is leírta jobban vágott az eszem hamarabb tanultam... ÉS IGEN FOGJUNK ÖSSZE!! El kell indítani egy petíciót !!!
2013. nov. 13. 23:02
 29/39 Alenap válasza:
En is szeretnek kapni ebbol az olajbol, esetleg, en is elotudom allitani otthon, az elkeszitesrol,pontos leirast kernek
2013. nov. 24. 13:19
 30/39 szuperpocok ***** válasza:

Nagyon meg lettünk hülyítve ami a kendert illeti.

Az emberek többsége pedig túl hülye ahhoz, hogy átlásson ezen a szitán. Akik pedig átlátnak, azok túlságosan kevesen vannak ahhoz, hogy bármit is tehessenek ez ellen.

A magyar ember pedig triplán hülye, mert zsigerből elutasít olyan dolgokat amikről nem tud semmit se.

Ez pedig a tudatlanság legmagasabb foka...

2014. jan. 31. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!