Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi volna a véleményetek egy...

Természetben az erő kérdése:

Mi volna a véleményetek egy országos szintű megmozdulásról a magas THC tartalmú indiai kendervirág olaj legalizálásáért? Vagyis inkább a szankciók teljes eltörléséért?

Figyelt kérdés

Rick Simpson egy kanadai villanyszerelő aki 1999-ben fedezte fel a kannabisz koncentrátumok gyógyító hatását, amikor munkahelyi balesete után sikeresen felépült az olaj használatának köszönhetően. Az évek óta meglévő bőrrákját és köszvényét is sikeresen kigyógyította, mindezt rövid idő alatt.

Ettől folgva az évek során kb. 5000 embernek ajándékozott az általa készített olajból, amit a lakóhelye mellett lévő erdős területen termesztett kannabiszból állított elő. Benzolt vagy 99 százalékos denaturált szeszt használt kivonószerként, a növényi törmeléket kinyomkodta benne, majd megszűrte és egy egyszerű rizsfőzőben hőkezelte a kipárologtatta a maradék kivonószert, ezáltal hátrahagyva az olajat.

Sajátos, egyszerű de hatékony technikája megtekinthető a dokumentumfilmjében (Run From The Cure angol nyelven, Menekülés a Gyógymód Elől magyar felirattal), elolvasható a weboldalán ( phoenixtears.ca ). Ma már páciensek tízezrei írnak csodás felépülésükről Rick facebook oldalán ( www.facebook.com/pages/Rick-Simpson/298774923502987 ) amit állításuk szerint az olajnak köszönhetnek, amit Rick technikájával készítettek el. A legtöbben orvosi dokumentumokkal és szakvéleménnyel is alátámasztják az olaj hatékonyságát.

Kétség kívül rengeteg hibás információ és propaganda terjeng az interneten a kenderrel kapcsolatban. A probléma az, hogy hivatalosan kevés adat létezik a magas hatóanyagrartalmú kannabisz olaj hatékonyságáról, mert az országok kormányai ezt soha nem engedélyezték. Eddig mindig etanolban higított alacsony kannabinoid tartalmú kivonatokat vagy az elszívott növényzet használatát dokumentálták. Rick olaja laboratóriumi adatok szerint mindig elérte vagy meghaladta a 95% THC tartalmat, ami a kannabisz (én a hagyományos magyar nevén hívom, kender) fő hatóanyaga.

Rick Simpson és csapata, illetve híres orvosok szerint, mind pl. Dr. Robert Melamade, Dr. Janet Sweeney, Dr. Lester Grinspoon a Harvard egyetemről a kannabisz gyógyhatása a koncentrátum erejével növelhető, értelemszerűen minél magasabb a hatóanyagtartalma.

Az erre irányuló kutatómunkák hiányát külsőleg nézve vehetjük összeesküvésnek, de szkeptikusan nézve is mindenképpen megér egy vizsgálatot. Eddig minden páciens csak pozitívumokat állított a kezelésről. Voltak köztük végső stádiumú rákos betegek is, akik 48 órán belül meg kellett volna halniuk, de még ma is élnek. Itt egyáltalán nem a kender elszívásáról van szó, hanem az olaj lenyeléséről, illetve külső használatáról.

Rick már 10 éve keresi azt az országot, ahol végre megkapná az engedélyeket és állításait végérvényesen bebizonyíthatná a világnak. Ha Rick és támogatói vállalnák, hogy saját költségükön indítanának egy kutatómunkát Magyarországon, előállítanák idehaza az olajat és orvosi felügyelettel, precízen dokumentálnák egy csapatnyi súlyos betegségben szenvedő önkéntes páciens állapotát az olaj használata elött, közben és után, akkor követelnétek-e aláírásotokkal a kormánytól, hogy ezt a projektet azonnal engedélyezze nekünk? Magyarorszság egy kis ország, de ha összefogunk határon belül és túl, mi lehetnénk azok, akik bebizonyítják az igazságot a kenderről.

Még egyszer ismétlem, ez a kutatás nem kerülne az adófizetők pénzébe, a ti pénzetekbe és mindent a támogatók állnának. Ugyanis egy próbát mindenképp megér, ha ennyire sokan álítják, hogy ez valóban működik, és az én tapasztalataim is alátámasztják ezt. A válaszaitokat továbbítani fogom Rick-nek.

Most saját véleményemet az olajjal nem részletezném, hogy minél rövidre szabjam a kérdést. De ezt később természetesen megteszem. Én California-ban lakom már 11 éve és gyógyszertáraknak termesztek. Az olajjal hasonlókat értem el, mint Rick.

2013. máj. 12. 14:42
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Egyébként az általad említett aszpirin évente 10 embert tesz koporsóba, csak Magyarországon. Ja, hogy ezt nem tudtad. A kannabisz hány embert is ölt meg az utóbbi 5000 évben világszerte? Tán egyet sem? Még túladagolni is lehetetlen.

És vajon ki döntheti el, hogy milyen gyógyszt használhatok, ha azzal nem teszek kárt magamban vagy másban? Te? A kamilláért sem megyek az orvoshoz receptért. Miért kellene egy veszélyes, halálos szintetikus vegyi anyaggal "kezelnem" a betegségemet mint az aszpirin, amikor használhatok egy kivonatot amit egy általam termesztett növényből állítok elő, szinte aprópénzért? Nem beszélve arról, hogy a kannabisz már legalább 5000 éve létezik a földön. Mivel ez egy hatékony és teljesen ártalmatlan gyógynövény, akkor megelőzésképp miért is nem használhatom? Mert önző vagy, és számodra rosszul esik, ha valaki sugárzik az egészségtől.

[link] hogy csak egy kutatási adatot mutassak, miszerint a kannabinoidhiány egy létező betegség. Ha nem szedsz elég C vitamint, beteg leszel. Ha nincs a szervezetedben elegendő mennyiségű kannabinoid tartalom? Egyszerűen szólva képtelen leszel megelőzni a súlyos betegségek kialakulását.

Csak azért mert nem beszélnek erről naphosszat a szenny TV-ben, attól még egy létező tény. Komoly lobbiérdekek állnak a háttérben - tehát kiharcolták hogy így is maradjon. Ha kábítószerként, veszélyként tüntetik fel a kendert és elég sokáig hangoztatják ezt a baromságot a tévében, sajtóban és az iskolában egyaránt - akkor az olyan derék és művelt emberek mint te előbb-utóbb ezt elhiszik. Ennyi az egész. Ha mindenki az országban megtermeszthetné ezt a csodanövényt és előállíthatná az olajat mit gondolsz, mi történne az óriásgyógyszercégekkel? Mi történne csak az onkológiával? Jópár "orvos" és "gyógyszerész" munka nélkül maradna. És ez csak az első lépés volna ellenük.

Mi maradna ezekből az emberekből ha a nép végre felfogná, micsoda aljasságokat követtek el ellenük az utóbbi évtizedek során? Azt hiszem, egy jó ideig nem hinnétek az "orvostudománynak", és mindezt feljelentések milliói követné, de még szerényen fogalmaztam. Rábíznád a gyermekeidet egy pedofilra, aki sorozatosan erőszakolt meg gyermekeket? Nem? Akkor miért bízod a családtagodat egy olyan orvosra, aki hagyta őt a ráktól szenvedni és meghalni, miközben létezik egy természetes gyógyszer ami meggyógyította volna őt?

Ha egy orvos azt állítja, hogy nem ismeri a világ legbiztonságosabb és leghatékonyabb gyógyszerét a Kendert, akkor ő nem egy valódi orvos, hanem egy csaló. Ezek az emberek pusztán a gyógyszercégek drogdílerei és nem érdemlik meg az doktori címet.

Az egyetlen ami segíthet rajtad az a téma kutatása, tölts délutánokat tanulmányozással és megleled az igazságot. Ne 5 perceket olvass. Biztos megy ez neked tovább is, csak kitartás kell. Az idő elteltével úgyis rájösz hogy teljesen igaz volt, amit mondtam.

2013. máj. 13. 15:10
 12/39 A kérdező kommentje:

"Inkább csak egy két szót olvastam bele a hsz-edbe, mert már a hosszúsága is elárulja, hogy buta drogos vagy."

Szóval aki hosszan fejti ki a gondolatait, az máris egy buta drogos? A te álláspontod szerint aki egy könyvet ír, az a társadalom alja, egy szánnivaló drogos.

Mégis hogy lehet valaki drogos, aki nem használ drogot? Ez olyan, mintha valakit alkoholistának neveznél mert forrásvizet iszik.

Továbbá nemhogy meggyőződtél volna a leírt információkról - illetve kérdeztél vola, hanem még bele sem olvastál - a kulcsszavak alapján ítélkeztél. Ugyanazt tudom hangoztatni, amit az előző hozzászólóval tettem (hacsak nem te vagy az). Ezt hívta Einstein a tudatlanság tetőfokának.

"hsz-edbe" hozzászólásodbe? Úgy érted, hozzászólásodba? Kérném szépen, hogy mostantól csak a felnőttek írjanak és képesek legyenek a józan gondolkodásra - ha egyáltalán van itt ilyen. De már kezdek kételkedni efelől.

2013. máj. 14. 08:52
 13/39 anonim ***** válasza:
15%
Propaganda xD Az ti vagytok :S Már megbocsáss, de a kender az rákkeltő nem gyógyító te nézz csak utána ja és tényleg nem kéne istenítened egy szaros növényt. JOBBAN ÉRZED MAGAD TŐLE, TEHÁT DROG. Tudtad, hogy a cigi is drognak számít? Akkor mit beszélsz a marihánáról, ami már kemény drognak számít? Még a füvet is elítélem, de még, hogy marihuána, de kva jó növényeke szívni nem? Mint egy tehét odamegyek és elkezdem enni a lóheréket, hogy beszívjak jó? Egy szaros növény szardd le mint ha nem is létezne, de ennyi erővel már trombitavirág teát igyál azzal kórházba is kerülhetsz és annyit nem ér mint a szaros marihuána, de, ha be akarsz szívni akkor már töltő gázt szívj annak semmilyen rossz hatása nincsen.
2013. máj. 17. 19:08
 14/39 Skin96 válasza:
64%
Emberek ez nem heroin hanem marihuana, az alkoholnak keményebb hatása van mint ennek a növénynek én azt mondanám inkább tiltsák be az alkoholt és legalizálják a füvet imádom
2013. máj. 17. 22:49
 15/39 anonim ***** válasza:
78%

A cannabis-származékok csak az orvos által előírt mennyiségben és koncántrátumban gyógyszerek, más esetben kábítószer.

Kórházi keretek között lenne értelme, amúgy nem. A sok frusztrált magyar ember csak arra használná, hogy a kábító hatása révén szabaduljon a feszültségektől, ez pedig egyenes út a függőség felé.

2013. jún. 4. 17:54
 16/39 A kérdező kommentje:

Ahogy mondtam, láthatóan sikeresen működött a propaganda. Tökéletes áldozatok vagytok. A hazugságokat oly könnyen elhiszitek bármiféle meggyőződés nélkül, hogy lehet hazatérek és üzletet csinálok valótlanságok terjesztéséből, majd jól bekeresek belőletek. Még azt is elhinnétek, hogy a víz kártékony és be kell tiltani. Van is erre egy videóm ahol egy újságíró és kamupetícióval az utcán aláírások százaid kapta, mert az emberek valószínűleg nem tudták, mi a dihidrogén monoxid.

Kitalálom, hogy létezik egy génhiba ami tizedeli az emberiséget, egy már létező kór tüneteit alapul véve létrehozok egy placebo készítményt amit majd erőteljesen reklámozok a szennymédiában. Kiadatom az engedélyeket. Kilószámra veszitek majd az általatok gyógyszernek hitt tablettákat. Ugye, milyen egyszerű?

2013. jún. 5. 13:17
 17/39 anonim ***** válasza:
54%
Gúnyolódhatsz rajtam nyugodtan meg a tudatlanságomon. De hadd mondjam el neked 14 éves voltam amikor elszívtam az első füves cigimet. Most 24 vagyok. Az elmúlt 10 év legtöbb nehézségét a függőségekkel való harc okozta. Én tapasztalatból mondom, hogy a fű erőteljes pszichés függőséget okoz, érzelmileg és mentálisan leépít. Én szerencsére leálltam a fűvel és a keményebb társaival. Sajnos néhány barátom akikkel együtt kezdtem nem voltak ilyen szerencsések. Az egyik pl havi 80ezret elkölt rá. Ha kell lop is érte. Ha nem szív akkor ki van, ideges, nem bír aludni. Persze amikor be vagy tépve az k.rva jó érzés. De nem értem miért kell belemagyarázni, hogy nem káros, sőt hasznos. Mi legalább beismertük, hogy káros élvezeteknek hódolunk.
2013. jún. 5. 20:31
 18/39 A kérdező kommentje:

LOL

Mégis hogy lehet valami káros, ami egyébként egy szükséges tápanyagforrás? Az anyatejben is rengeteg kannabinoid található. Veled bármit el lehet hitetni. Menni 8+7?

Egyébként itt nem a kender elszívásáról, hanem a magas hatóanyagú olajról beszélek. A gyógyszert nem elszívni, hanem megenni kell, ha ezt eddig nem tudtad. Sajnállak, mert az egészséges élethez nélkülözhetetlen kannabinoidok fogyasztását hanyagolod. A napi szükséges mennyiséget lehetetlen füstöléssel a szervezetedbe vinni. De hát, nem vagy egyedül ezzel.

Itt az egésszel csak az a baj, ha a tudatlanságod fásultságba vált át. Ha a helytelen döntéseid következtében más egészségügyi állapotát veszélyezteted, csak akkor van problémám veled, de akkor nagyon.

Hiszen eldöntheted, hogy sokkal korábban, betegen szeretnél meghalni vagy egy hosszú életet tervezel a lehető legjobb egészségben a természet igénybevételével. Tőlem kemózhatsz évekig és naponta egy maréknyi aszpirint megehetsz, a te dolgod. A te szervezeted. Amíg az én személyemet nem károsítod a tetteiddel, addig nincs gondom veled. Itt a baj csak azzal van, ha TE tudatlanságod miatt mások döntésképtelenné, tehetetlenné válnak. Hiszen senkinek a világon nincs joga arra hogy megtiltson neked, nekem vagy bárki másnak egy sima növényi kivonat használatát. Erre nincs racionális magyarázat, maximum lobbiérdekek létezhetnek a profit érdekében.

Nem kell ide több fekete propaganda, szóval ha hazugságokat akarsz irkálni, akkor légyszíves máshol tedd azt. Ha tanulni szeretnél, akkor segítek neked és az információk útjára irányítalak.

2013. jún. 5. 21:00
 19/39 an00nym ***** válasza:

Hello ismét :)

azt hiszem ismered a véleményem, bár látom te még mindig küzdesz, talán kezded érezni ami miatt én is feladtam, egyszerűen primitív hozzá még az ország, igaz hogy már több mint a fél világon elérhető valamilyen dekriminalizált formában, erről itt nem tudnak,a hiteles tájékoztatáshoz nem egy ember kell, hanem rengeteg pénz amivel meg lehet vásárolni média pajtást hogy kivételesen kicsit az igazságról beszéljen...

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__44319.. pl. mire ezeket a válaszokat elolvastam erőm se volt saját választ írni, annyira lehangoló hogy nincs 1 azaz 1 értelmes, tájozokott tudományosan megalapozott gondolat hogy el se tudom mesélni, ez a közvélemény a kollektív tudatlanság mintapéldánya kis országunk drogügyben, meg jegyzem egyébként most hogy még újdonság lehetne hatalmasat szakíthatnánk vele, Coloradoban majd egy éve legális és máris a 2.legtöbbet hozó mezőgazdasági termény(az alma mögött), előrejelzések szerint hamarosan torony magasan az első helyre áll, persze mire mi eljutunk legalább arra a szintre mint most Ausztria(dekriminalizáció, orvosi kender bizonyos formáinak engedélyköteles használata) addigra már 20-30országban teljesen legális lesz és mi már semmire nem megyünk vele gazdaságilag...

sajnálam ha mégjobban lehangollak de kevesek vagyunk, kell még minimum 10-15év mire eljutunk oda hogy a közvéleményt legalább részben meg lehet győzni

2013. jún. 5. 22:20
 20/39 anonim ***** válasza:
Szerintem THC mentes kenderolajat simán lehet, hogy bevezetnek, elvégre van benne ha jó tudom 19 cannabidol fajta (pl CBD) és ezek jótékony hatásúak. Egyedül a THC pszihoaktív a kanabidolok közül, az viszont valószínűleg tíltólistán lesz még jó sokáig.
2013. jún. 5. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!