Lábműtét után mennyi az esélye, hogy ágytálazni fognak?
Műtöttek tumorral. Előtte beöntés, semmi kaja, tehát üres belek. Műtét után 24 órás fekvés, trombózis elleni oltások, katéter, de fel sem bírtam volna kelni. Utána járkálás, séta, tehát el tudsz menni a wc-re, ez miatt ne izgulj.
Lehet, nem is katéter volt, csak valami sebből elvezető akármi. Nem igen emlékszem rá. Napokig voltam bent a kórházban, nem ágytálaztak.
Megnyugodhatsz, nem fognak ágytálazni..Viszont sok fehérneműt vigyél be, mert nem érsz ki időben a WC-re.
Sok törülközőt, wc papírt, nedves törlőkendőt, mert az is ciki, mikor fele a bugyiban, (gatyában) landol, mert lassú vagy. Nem írtam volna, ha nem félsz ennyire az ágytáltól..:))
Sok mindentől függ, hogy felkelhetsz e a műtét napján. Az egyik pl. az, hogy a műtét hogy zajlik, altatásban vagy spinális érzéstelenítésben. Mert ha a második akkor azzal feküdni kell jóideig. Van anesztes aki szerint elég 6 órát feküdni, mások szerint 24 órát kell, ez kórházanként változik, attól függ, hogy náluk mi a szokás.
Másik dolog, hogy a műtétnél tesznek e be draint a műtéti területre, szerintem nagy valószínűséggel igen.
Általában drainnel nem szokták engedni a fölkelést. Jó esetben ez a drain már másnap délelőtt kikerül a lábadból.
Azt tudnám javasolni, hogy műtét reggelén intézd el ezt a nagydolgot, és műtét napján ha ehetsz ne edd magad degeszre, hogy ne kelljen újra székelned.
De a pisit szinte biztos, hogy kacsába kell intézned.
Combcsontműtétem volt nekem is 11 éves koromban, engem bizony ágytálaztak 1-2 napig.
De ez nagyban függ attól, hogy kapsz-e gipszet. Én kaptam, nekem ezért nem volt szabad mászkálnom. Te kapsz? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!