Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Lábműtét után mennyi az...

Lábműtét után mennyi az esélye, hogy ágytálazni fognak?

Figyelt kérdés
A combcsontomon tumor van, amit el kell távolítani műtét segítségével. Gondolom, hogy napokig bent kell maradjak a kórházban utána. Nem is a műtéttől, hanem attól félek, hogy ágytálazni fognak. Nekem senki ne nézze, amiket "csinálok"! Ha én ragaszkodom ahhoz, hogy kimenjek wc-re közvetlen a műtét után, akkor jogom van hozzá, igaz? Eléggé szégyellném, ha látnák a végtermékeket. Tudom, az ápolóknak ez a dolguk, de nem akarom, hogy ágytálazzanak! Köszi a választ.

#ágytál #lábműtét #ágytálazni
2013. ápr. 18. 21:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Ez egy marhaság! Ha az állapotod olyan, hogy tudsz járni, és ezzel nem veszélyezteted a magad, és mások épségét, akkor kiengednek WC-re. Ha nem, ágytálazni fognak. Ugyanis te butaságból nem veszélyeztetheted még a magad testi épségét sem, és nem kényszerítheted a kórházat egy esetleges újbóli műtét elvégzésére. Ezt a kezelőorvosod dönti majd el, nem te...
2013. ápr. 18. 21:10
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát csak nem lesz egy kis térdműtét következtében méteres heg, hogy járni se tudjak! Csak ki tudok tán menni, elvégre nem amputálnak.
2013. ápr. 18. 21:12
 3/12 anonim ***** válasza:

Műtöttek tumorral. Előtte beöntés, semmi kaja, tehát üres belek. Műtét után 24 órás fekvés, trombózis elleni oltások, katéter, de fel sem bírtam volna kelni. Utána járkálás, séta, tehát el tudsz menni a wc-re, ez miatt ne izgulj.

Lehet, nem is katéter volt, csak valami sebből elvezető akármi. Nem igen emlékszem rá. Napokig voltam bent a kórházban, nem ágytálaztak.

2013. ápr. 18. 21:15
 4/12 A kérdező kommentje:
Ó köszönöm, valamicskét megnyugtattál :)
2013. ápr. 18. 21:19
 5/12 anonim ***** válasza:
94%

Megnyugodhatsz, nem fognak ágytálazni..Viszont sok fehérneműt vigyél be, mert nem érsz ki időben a WC-re.

Sok törülközőt, wc papírt, nedves törlőkendőt, mert az is ciki, mikor fele a bugyiban, (gatyában) landol, mert lassú vagy. Nem írtam volna, ha nem félsz ennyire az ágytáltól..:))

2013. ápr. 18. 21:29
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Képzeld, az ápolóknak nem csak "ez a dolguk", és ők sem szívesen nézegetik mások végtermékét, úgyhogy ha a testi épségedet nem veszélyezteti, ki fognak engedni. De erősen kétlem, hogy műtét után kimehetsz. Persze, vannak bizonyos betegjogok, de ahogy már írták előttem: a saját testi épséged nem fogják hagyni, hogy veszélyeztesd...
2013. ápr. 18. 21:30
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyumnak műtötték a térdét, de a műtét után egy ideig mégis ágytálazásra szorult. Semmi ciki nem volt benne, nem azért nézik, mert annyira érdekelné Őket.
2013. ápr. 18. 21:32
 8/12 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ, hogy felkelhetsz e a műtét napján. Az egyik pl. az, hogy a műtét hogy zajlik, altatásban vagy spinális érzéstelenítésben. Mert ha a második akkor azzal feküdni kell jóideig. Van anesztes aki szerint elég 6 órát feküdni, mások szerint 24 órát kell, ez kórházanként változik, attól függ, hogy náluk mi a szokás.

Másik dolog, hogy a műtétnél tesznek e be draint a műtéti területre, szerintem nagy valószínűséggel igen.

Általában drainnel nem szokták engedni a fölkelést. Jó esetben ez a drain már másnap délelőtt kikerül a lábadból.

Azt tudnám javasolni, hogy műtét reggelén intézd el ezt a nagydolgot, és műtét napján ha ehetsz ne edd magad degeszre, hogy ne kelljen újra székelned.

De a pisit szinte biztos, hogy kacsába kell intézned.

2013. ápr. 18. 21:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Combcsontműtétem volt nekem is 11 éves koromban, engem bizony ágytálaztak 1-2 napig.

De ez nagyban függ attól, hogy kapsz-e gipszet. Én kaptam, nekem ezért nem volt szabad mászkálnom. Te kapsz? :)

2013. ápr. 18. 21:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Gipszet gőzöm sincs, hogy kapok-e, remélem nem. :)
2013. ápr. 20. 21:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!