Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit csináljak? 22-es csapdája...

Lambo96 kérdése:

Mit csináljak? 22-es csapdája :' ( SÜRGŐS

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy lebetegedtem (torokfájás, köhögés, láz) és holnap lesz pálya alkalmassági vizsgálat (vérvétel és vizelet). Ma voltam orvosnál és írt fel nekem antibiotikumot (Curam a neve). Olvasgattam a betegtájékoztatót és a következőre bukkantam a mellékhatásoknál: "Vérkép: Egyes esetekben a fehérvérsejtek csökkenése, a vérlemezkeszám csökkenése, a vér sejtes elemeinek csökkenése, vérszegénység vagy a csontvelői sejtszintézis gátlása, valamint a vérzési és protrombin-idő megnyúlása formájában jelentkező vérképváltozásokat figyeltek meg. Ezek a tünetek a kezelés befejezése után visszafejlődnek. Ritkán előfordult a vérlemezke-szám emelkedése."

Hosszú, de ha végigolvassa valaki és segít, azt nagyon megköszönném. Szóval most azon gondolkodom, hogy bevegyem-e, mert ha szedem a gyógyszert hamarabb meggyógyulok, viszont ezzel a mellékhatással nem tudom érdemes lenne-e vérvétel előtt beszedni. Egyébként a vérvétel holnap reggel 7:30-kor lesz, ha ez számít. Allergiám nincsen, legalábbis eddig még nem mutatkozott. F/16 Nagyon megköszönném a segítséget.

2013. márc. 4. 15:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Szedd rendesen, de a dokinak mondd (az alkalmasságin), hogy ezt írta a körzetid. Nincs ebből probléma.
2013. márc. 4. 15:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha beteg vagy akkor a fehérvérsejt számod úgysem lesz normális. Főleg ha lázas is vagy. Szerintem nyugodtan vedd be, ezek csak lehetséges mellékhatások, és majd hívd fel a dokik figyelmét arra, hogy beteg vagy és gyógyszert szedsz.
2013. márc. 4. 15:56
 3/4 anonim ***** válasza:
A komoly kemoterápiás szereknek is 10-14 nap kell, hogy padlóra vigyék a csontvelőt, egy ilyen antibiotikum nem fog holnapra számottevő változást okozni a vérképedben. A vérképet amúgy is aszerint kell nézni, hogy figyelembe veszik az egyéb körülményeket, ha beteg vagy és gyógyszert szedsz és aszerint értelmezik. Legroszabb esetben mikor megyógyultál újra vesznek vért, de nem tartom valószinűnek.
2013. márc. 4. 16:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Menj el a alkalmassági vizsgálatra, mindenképp szólj nekik vérvétel előtt, hogy gyógyszert szedsz, vidd el a dobozt is, amiben van, aztán az is lehet, hogy később visszahívnak, amikorra átment rajtad a betegség, kb 3hét múlva. Velem így volt, amikor betegen mentem el alkalmassági vizsgálatra.
2013. márc. 4. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!