Miért nem lát el a orvos, amikor minden más munkatársamat igen?
Nemrég költöztem fel Pestre vidékről. Beköltöztem az új helyen, csináltam ideiglenes lakcímkártyát is. Beütött a krahh, lebetegedtem. Elmentem dokihoz (háziorvos) abban a kerületben, ahova a lakcímkártyám szól. Az orvos azt mondta, hogy ő nem lát el engem, mert vidékről nem hoztam el a 'kartonomat' (?)
Ez valóban az én dolgom?
Csak azért kaptam tőle igazolást, mert megsajnált (kb. mozogni nem tudtam, becsípődött a derekam) és beírt a rendszerbe.
Most viszont újra lakást váltottam, másik kerületbe, akkor nekem el kell mennem ahhoz az orvoshoz vissza, hogy elkérjem tőle a papírjaimat és a kerületben, ahol most vagyok vigyem el?
Ami csak aggaszt, hogy a munkatársaim 90%nak nincs is ideiglenes lakcíme, csak a vidéki és mégis ellátják a háziorvosok, nem kérnek tőlük semmit (igen, van akinek ismerőse az orvos és azért, de van olyan akinek nem)
Most akkor ez hogy is működik?
Ha először voltál az új dokinál,akkor azért nem akart ellátni rendesen(gondolom csak ambulánsan látott el,mivel csak sajnálatból adott igazolást)mert nem volt kartonod,ez valamennyire érthető is.De ha felhívod telefonon,hogy hozzá akarsz menni/hozzá tartozol,akkor ő átkéri a kartont,de nyilván ez nem lehetséges,csak miután ezt megbeszélted vele.A munkatársaid lehet,hogy más orvosokhoz járnak,akik lazábban veszik ezt,vagy nem tudom....sok kenőpénzük van.
A lényeg,hogy ha lakást váltasz,rögtön hívd fel/menj el az orvoshoz,akihez tartozol,és kérdezd meg,hogy átkéri-e a kartont,és mennyi idő alatt,így nem kerülsz legközelebb ilyen helyzetbe.Lehet,hogy azt mondja,hozd el te,akkor elhozod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!