Ez tegnap történk, nagyon fáj, főlg ha mozgatom, de tudom mozgatni a csuklónál és könyöknél is. Annyira nem fájt, hogy ordítsak vagy sírjak, de nem tudom eldönteni. Eltört? Vagy csak megrepedt, esetleg csak kisebb zúzódás? Miből tudnám megállapítani? Röntgen meg egyéb ellátás nagyon messze van innen, szerintem nem éri meg elmenni, lehet hogy felesleges.
Szerintetek mit csináljak, hogy kevésbé fájjon, és hogy megállapítsam, milyen súlyos az eset? Mert ha valóban törés, akkor mgyek röntgenre. Nekem még nem tört el semmim, ezért jó lenne ha segítenétek.
Ja, és nincs bedagadva.
2009. szept. 3. 16:14
1/6 anonim válasza:
ha nincs bedagadva és tudod mozgatni, akkor nincs eltörve.
nekem autóbalesetnél (frontális, beton) az autó elejére nagy nyomás jött, a kezem meg a kormányon volt, emiatt hatalmas nyomást kaptam a kezemre, fájt is, könyöknél, mozgatni nehezen tudtam, de orvos megvizsgálta, és nemvolt eltörve.
2009. szept. 3. 16:17
2/6 anonim válasza:
Szerintem egyszerű zúzódás, én anno ráestem a csuklómra, kék-zöld folt lett és nagyon fájt, de nem tört el, még csak meg sem repedt. Fáslizd be, vagy próbáld rögzíteni úgy hogy kevésbé tudd mozgatni, ha hétvégéig nem múlik a fájdalom, inkább csináltass egy röntgent, de szerintem gipsz biztos nem lesz belőle.
2009. szept. 3. 16:19
3/6 A kérdező kommentje:
még csak kék lila folt sincs, viszont nagyon gyenge a csontozatom (mégse tört el soha:D)
2009. szept. 3. 16:27
4/6 A kérdező kommentje:
pont úgy néz ki mint a másik karom, viszont fáj akor is ha nem mozgatom, ha mozgatom akkor nagyon!
2009. szept. 3. 16:29
5/6 anonim válasza:
Én fociztam, és azt hittem hogy eltört a kezem. Bementünk a kórházba, és az orvos azt mondta, hogy el van törve. Elküldött röntgenre, de nem volt eltörve, viszont rögzíteni kellett. Ha nem akarsz bemenni a kórházba, akkor valamivel nagyon rögzítsd, és ne mozgasd! És ha kell vegyél be Cataflamot az egy fájdalomcsillapító nekem az írták fel. Jobbulást
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!