Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Milyen orvosi vizsgálatok...

Milyen orvosi vizsgálatok vannak iskolákban, fiúknál, lányoknál és milyen vizsgálat elvégeztetése nem kötelező?

Figyelt kérdés
2013. jan. 26. 18:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
egyébként te vagy az a jellegzetes típus, akiről akár erőszakkal is le kell rángatni a nacit, mert messziről érződik az írásodból is, hogy valami nem okés, ha ennyire ellenkezel. Én még vidéken kezdtem, ahol külön rendelő se volt, és ott orvosi vizsgálatra bementünk osztályonként a tornaterembe, és fiúk mind vártunk egy boxerben, aztán doki előtt meg le kellett venni, és ha hiszed ha nem, bizony nekünk is megnézte, hogy rendben van-e minden. mi miért nem cirkuszoltunk szted?
2013. febr. 8. 20:36
 12/17 A kérdező kommentje:

Szerintem nem egyre szégyenlősebbek,mert nézd meg hány csaj teszi ki a mellét,szinte kilóg az egész mellük stb.,vagy hányam pózolnak napiszaron:-),jó mondjuk erről van is véleményen.

És nem igaz hogy a fiatalok lennének ilyenek csak,bátyám férfiakkal dolgozik együtt összesen 5-en mennek zuhanyozni,öltözön belül van a zuhanyzó kialakítva,náluk is válaszfalas,ja ki is szúrtak velük,mert már annyira betartatják pár bekerő ember miatt a munkaidőt,hogy nem tudnak 4 perccel előbb elmenni és már nem tudnak ők sem tusolni járni,mert lekésnék a vonatot,na azt akartam kihozni akik nem jártak tusolni na azok közül volt aki 39 éve korára képes volt pár haverral azért bepofátlankodni,hogy megnézzék az egyiket,meglessék,mert zsidó és körülmetélt,azért ez gáz.Meg ha elmész úszodába ott is a 40-50évesek sem mennek lezuhanyozni,ha meg beállsz gatya nélkül megbámulnak,én már jártam így.Nem tudom mi ez a feltűnő bámulás némelyiknél,öltözőbe is vettem már észre.Persze ezt azok csinálják akik úgy öltöznek nehogy valaki is meglássa őket.Ez mi,mi ez a bámulás,nem a nőket kellene nézniük?És nem tinikről dumálok,érted.

Ez nem szégyelősség,hanem ha valaki tök unszimpatikus akkor tuti nem tolom le előtte,szerettek magam rendelkezni erről.Ami nem tetszik,hogy mi lesz pár év múlva a seg.ünkbe is felnyúlnak ilyen-olyan dumával.De egyébként meg honnan tudod hogyan is vélekedtek erről a csajok,nem mondják el,meg egymás előtt is mást mondanak,sok havarom is itt írja ki mit gondol erről.De akkor is egy urológiai jellegű vizsgálatnak csak orvos szeme előtt kell hogy zajlódjon,azért az hogy megmossod a péniszed,meg hogy a golyód kör-körösen nyomkodják,húzkodják,vagy te húzigálod a péniszed az nem tartozik,ennek a látványa másra,van ahol eleve ágyon fekve is megnézik a heréket,szóval nem hinném hogy ezt másnak látnia kell,nem hinném a lányok nemiszervének a szétnyitogálása is más diáklányra tartozna.Persze hogy nem kédeztek meg ti hogy szeretnétek a vizsgálatot,de ha van valamihez jogunk akkor élni is kell vele,meg ha mindig mindenbe csak beletörödsz akkor el is nyomnak,nem kell mindent elfogadni,ha törvényileg le van írva,és a vizsgálatok menete le van írva,akkor élni kell vele,ha jár nekünk.

Ez nem szégyenlősség,egyszerűen jogunk van rendelkezni magunkról.Akárki előtt nem toljuk le,elég agyatlan volt a doktornő is ha tett rá megjegyzést,na ezért mondom ne mond hogy orvosi szemmel néznek csak,itt is egy példa igen is méregetnek sokszor,mért szerinted mért akar orvosnak tanuló férfiak közül nőgyógyásznak menni mindenki.Felnőtteknél is ugyanúgy lehet bármi,ahogy az iskolból kikerülő 19-20 éveseknél is.

De komolyan mondom hidd el balhé,meg nem tetszés lenne ha felnőtteknél is be akarnák vezetni a fitymavizsgálatot,felnőttkorban is kialakulhat,bármikor.

Amit írtál azt tudom,mert nő,meg vastagodik is a pénisz jó sokat 15 éves korba főleg,de hasznosabb lenne erről beszélgetni a dokinak,mert van akinek feszül ekkor a fitymája és aztán nem meri megmosni,elhagyja és jön a baj,de ha megmondja hogyan mossa,mivel kenje,vagy mire figyeljen akkor helyre jön és nem lesz gond,még orvos sem kell.Hidd csak el,hogy a felnőtteknél is bármi lehet és ott aztán lenne viszhang ha náluk is kutakodni akarnának a gatyába.Szerinted hány férfi megy el szűrésre?Szerinted hány tolná le a gatyáját szívesen?Akkor meg miről beszélünk.A megvizsgált diákok sem fognak szűrésre járni később,haszna semmi,mert amint kikerül suliba és valami bajt észlel nem fog elmenni,mert a háta közepére sem kívánja,az orvos nem arról fogja meggyőzni,menj el nyugodtan mert jó fej,korrekt,hanem csak arra jut nem megy el,már ha nagyon fáj akkor megy csak el.Akinek van tapasztalata iskolai vizsgálatról azok sokszor még jobban nem fognak elmenni,mert elég volt nekik a suliba.

Mért szerinted mért röhög a sok fiatal amikor vizsgálatra várnak,mért szívatják egymást amikor egyik kinnt vár a másik meg megy a doki elé, hogy jaj a doki meglátja a t(Ököd,meglátja a melled stb,nem poénból viccelődnek, nevetnek,hanem próbálnak terrelni,feszültség üző,senki nem szereti magát normál esetben mutogatni,legalábbis a legnemesebb szervét max. a csajátnak mutogatja szívesen,de az adok-kapok és tök jó:-)

Én azt utálom amikor azzal jöttök ti,akik nem értitek az ellenzők táborát,hogy azért nem akarunk vizsgálatot mert biztos perverz az orvos,sokszor olvastam ilyen tőletek,a vizsgálat mellett állok táboráról,és ez nem igaz,én meg szeritem sokan mások sem írtak ilyet,aztán meg jöttök azzal biztos azért nem akarunk mert valami betegségünk van,kevés fiatalnak volt betegsége,akit megnéztek,vagy szinte senkinek és még sem mentek szívesen vizsgálatra,semmilyen vizsgálatra nem mennek az emberek szívesen,főként ha a legnemesibb szervünket veszik gorcső alá,aztán jöttök még a kifogással biztos kicsi a szerszám,na ez is milyen duma már,ez is hazugság,a csajok sem azért nem vetik le a melltartójukat szívesen mert kicsi lenne,csak nem szeretik ott kitenni a mellük,nem szeretik a testüket ott mutogatni,mert ez nem strand,nem valami buli.

De mint kivettem felnőtt vagy már,szerinted hányan vennének szívesen részt felnőttként urológia vizsgálaton ezt a kérdést tedd fel magadnak,hány férfi veszi szívesen elő orvos előtt,hány vennék háziorvosa előtt elő szívesen?Hány vizsgáltatná meg magát a kollegák előtt úgy hogy ne lenne kicsit se zavarba?Hány embert nem zavar ha teljesen gorcső alá veszik a testét és ő azt nem akarta,nem volt valódi indoka,mert suliba fitymát és herét néznek,a here le van szállva régóta,a szükületet meg mint mondtam észreveszed magad is,itt is lehet olvasni hogy sokan tudják hogy az lehet nekik csak megerősítést kérnek erről.TEdd fel ezeket a kérdéseket magadnak és talán érthető lesz mért nem veszük szívesen le a gatyánk.De amit írtam itt is igen írnak be fiatalok,minden korosztály de honnan tudod ez valóban mekkora szám is statisztikailag.

2013. febr. 10. 18:20
 13/17 anonim ***** válasza:

hát akinek ekkora örömet okoz egy körülmetélt farok, ott már valami baj van :)

mindenesetre annyira magyar ez az egész áááyy de ciki na .... érdekes, mi rengeteg országban voltunk edzőtáborozni, versenyezni, és ugye k sok sráccal tusoltunk, öltöztünk együtt, és elhiheted, nagyságrendekkel nagyobb a metéltek aránya, sőt sok országban kifejezetten az a gyakoribb, és minket néztek hülyének, akik nem voltunk azok.

szal izgi.

amit meg írsz hogy mert érzi hogy szűkülete van és majd itt megkérdezi .. hát látod ez az, ami nagyon helytelen. egy 15 éves mégse orvos, és érezheti h valami gixer van, de azért csak nem árt egy orvosi kontroll is, hogy tuti legyen. a felnőtteknél mindez már teljesen értelmetlen, tehát ez az érved sztem hülyeség, bocs.

tizenéveseknél viszont fontos, mert hiába érzi esetleg, de magától még a szüleinek se mer szólni, annyira nyuszi, na a maiakról már nem is beszélve. úgyhogy abszolút indokolt, hogy középisk. korban minimum évente egyszer nézzék meg a nemi szervet is, mert ez nem megoldás, hogy majd itt a gyakkérdéseken megoldja problémát.... és itt körül is metéli valaki? vagy hogy gondoltad?

2013. febr. 10. 20:00
 14/17 A kérdező kommentje:

HOgy gondoltam,a körülmetélést vagy a gyógymódot sehogy se,ezt féreértetted megint.Hidd el elmész suliba vizsgálatodni mert doki vagy igen kicsi lenne a száma azoknál akiknél szükületet találnád és hát suliba csak azt nézik,meg a herék leszállását,holott ha már így belejöttél bármiféle más betegség is lehet,a legtöbb esetben magad húzod hátra a fitymád és csak a heréd kell megemelni,szóval ha kicsit feszül a fitymád,enyhe a szükületed észre sem veszik,vagy ha valami csomó lenne a herédbe érted miről beszélek úgye.Azért ahhoz komolyabb vizsgálat kellene.De mint mondtam igen kicsi lenne a száma azoknak akiknél suliba találnál valami gikszert.

Akarata ellenére senkit nem lehet vizsgálatra kényszeríteni még ha te ezt így is látod,mert ezek alapján kortól függetlenül mindenkit vizsgálatokra kellene kényszeríteni és akkor már nincs a saját tested és életed felett rendelkezési jog,tehát szabadság sem.És mint írtam bármilyen korosztálynál lehet szükület,tehát akkor mindenkinél indokolt lennne és rá kellene a te szemszögödből kényszeríteni.

Aztán meg senki nem szereti ha más rendelkezik az élete,teste felett.Szerintem senkit nem lehet vizsgálatra kényszeríteni és mint írtam hidd csak el kimaradnak suliból valamit észrevesznek mert elkaptak valami fertőzést nem fognak elmenni,már csak ha baj van,meg van a rossz élmény,mert az negatív élmény amikor nem te döntötted el hogy oké nem szeretném de vizsgáljon most akkor meg.A lényeg hogy magad döntsd el,mert akkor könnyebb elfogadni,mint ha kényszerként megy.

A szégyenlősségről annyit az még mindig jobb mint ami most megy ez a túlságos magamutogatás,hogy kiscsajok akiknek lenne agyuk de a mellük mutogatásából akarnak megélni,abból hírneket szerezni,vagy a napiszaron pozoló sok idi(óta.A túl laza erkölcs,az iskolai,óra közbeni telefonálgatás,a haj vasalgatás,rúzsozás,folytonos beszólógatás stb az sokkal nagyobb baj,mint ha valaki szégyenlős.Inkább legyen szégyenlős,mint túl laza életvitelű,magamutogatos,vagy végig bukdácsolós,esetleg piás, és csak a pénzt szóró.

Most komolyan azt gondolod hogy rákényszerítik a vizsgálatra a fiatalokat és akkor majd egészségesebbek lesznek felnőttként is,meg ha majd valami bajuk lesz a legkisebb jelnél futni fognak orvoshoz?

Nem gondolod komolyan úgye?

Mert hát nem,aki kényszerként élte meg,az bizony nem fog szépen visszagondolni,meg elmenni.

Kényszer sose jó megoldás,itt volt régebben tüdőszűrű férfiaknál semmi extra,nőknél,csajoknál értem nem akart félmeztelenül lenni egy öltözőbe másokkal(bár barátnőm mesélte a taktikákat,hogy melltartóba mentek a géphez és ott csúsztatták le a pántjukat)mindegy megoldották és még sem mentek oda sem az emberek szívesen el,csak ritkán.Akkor mért vennének részt szívesen nemiszervük vizsgálatán.Ebből kell kiindulni.

Ha én meg ezer másik ember, felnőtt fejjel nem megyek el vizsgálatra,nem tetszene,akár felháborodnék rajta mért várnám el hogy más nem így vélekedjen.Mások helyett nem lehet nyilatkozni,csak akiket ismersz és megosztották a nézetüket,érzésüket,tapasztalatukat.Lehet ezen vitázni,de ha felnőtt férfi nem tartja saját esetében ez elfogadható évenkénti vizsgálatnak nem várhatja el egy fiataltól sem.

Ezen sokat lehet vitázni,de senkit nem lehet rákényszeríteni,hisz felnőttkornak is vannak jellemző nemi próblémái,felnőttkori,időskori szükület is van,prosztata megnagyobbodás,rák,visszér stb.Mindenre lehet okot találni,mindent meg lehet magyarázni,de kényszeríteni akkor sem lehet,az a legrosszabb megoldás.

Nem azt mondom hogy teljesen el kellene törölni a vizsgálatot,hanem döntést kell adni a fiatalok és szülőik kezébe,a legnagyobb baj,hogy elvileg lenne is döntéshez joguk csak ennek közlése valahogy elfelejtödött és nem is tudnak róla

2013. febr. 11. 19:13
 15/17 A kérdező kommentje:

Ja és nem csak a körülmetélt farokra gondoltam,hanem mint írtam bátyámnál kevesen alíg páran mennek tusolni és elég érdekes hogy akik nem mennek azok mennek kukkolni,meg más helyeken is,én is már csak akkor tusolok úszodába gatya nélkül amikor havarokkal többen megyünk,mert írtam volt hogy furán bámultak mint ha az lenne valami fura hogy én úszósort nélkül tusolok,és egyre többször tapasztalok ilyet.Lehet ezek az emberkék azért bámulnak mert ők ritkábban járnak,vagy alíg és ez fura látvány nekik,vagy nem tudom,én erre gondoltam.

De tény akárki előtt nem vetkőzők le,de a helyzettől függ minden,ha elmegyek egy úszódába,közös zuhanyzó nem zavartatom magam,ha csak nem veszem észre hogy bámul valaki,de úgy nem vetkőzők hogy más áll és les érted mire gondolok remélem,mert vannak akik eleve úszósortba mennek el úsziba is,bemennek az öltözőbe elpakolják a cuccuk és bámulják azokat akik meg ott öltöznek át.Táborba sincs gond,oda is járok,az viszont nem tetszene ha besétálna a kísérő tanár mondjuk csak úgy amikor zuhanyzók,ha csak ő is éppen zuhanyozni jöttmert az más,ha viszont csak bejön és semmi dolga az már zavaró.Ezért mondom minden a helyzettől függ éppen miben vagyunk.

A körülmetélésről annyit,hogy európában nem olyan elterjedt,ázsiai,afrikai országokban,törököknél is és amerikában jelen van,de olvastam hogy amerikában is csökken ennek a száma és azért van sok helyen mert hagyományként marad fennt,vagy a vallás miatt éppen,régebben meg a tisztálkodási,egészségügyi okok miatt sivatagos országokból indult ki.

2013. febr. 11. 19:27
 16/17 anonim ***** válasza:
2013-02-08 20:21 -es válaszban szerintem igaza van a kérdezőnek...
2014. márc. 18. 10:08
 17/17 A kérdező kommentje:

A kérdezőnek van igaza,vagy a válaszolóra gondoltál?

Már elég régi kérdés,nem is emlékszem rá nagyon,de az alap vizsgálatokkal semmi bajon,de továbbra is tartom magam ahhoz hogy ennél lejjebb vizsgáltatni akárkivel nem vizsgáltatom magam.A meztelen vizsgálatokat,tömegeseket meg ellenzem.Nem hinném felnőttek is a munkatársaik előtt vizsgáltatják magukat intim helyen,így iskolásnál sincs ez másképp

Ha felnőttek magukkal szemben nem tudják elképzelni a vizsgálatot akkor iskolás sem.Aki akarja végeztesse el,legyen meg a lehetősége,de nem köteleznék senkit,a here rák is felnőtteket érint leginkább,tehát kíváncsi lennék ha munkahelyen akarnák bevezetni akkor mi lenne a felnőttek álláspontja.

2014. márc. 23. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!