Mennyi ideig tart egy MRi vizsgálat? És mennyire hangos a gép? Eléggé pánikolok a szűk helyektől, nagy zajtól, a hajszárítót alig birom. Mennyire lesz gáz ez?
Én egyszer estem át ilyen vizsgálaton. Ne pánikolj, mert a gép nem bánt, nem ártalmas. Nekem a májamat nézték, nem tudom, más vizsgálat hogyan zajlik, s milyen hosszú, leírom a saját tapasztalatomat.
Első, hogy nem kell levetkőzni, de semmi fém nem lehet rajtad, mert nagyon szétveri a jelet. Olyan a hatása van a felvételre, mintha belevilágítanál egy a fényképezőgépbe.
A szerkezet valóban egy szűk cső, amelyben egy kereken guruló asztal van, arra kell felfeküdni. Én kaptam egy fejhallgatót, meg egy nyomógombos jelzőt.
A technikus egy szomszédos helységben ül, s üvegen át látja a gépet. A fejhallgatón keresztül tájékoztat, instruál. Nekem pl. egy ideig vissza kellett tartanom a lélegzetem.
Ha nem érzed jól magad, akkor megnyomod a gombot, s megszakítják a vizsgálatot, a kocsit kiküldi a csőből.
Kétszer voltam benne kb. 2x2 perc lehetett. A második menethez kaptam szuriban valami anyagot. Nem tudom mit, mi célt szolgált. Olyan vékony tűvel szúrtak, ha nem mondja nem is veszem észre. Aki utánam következet, nem kapott szurit, s csak egyszer volt a csőben.
Ahogy előttem írták, pár perc az egész...
De azt megkérdőjelezném, hogy halk...
Amikor nekem csinálták, kaptam fejhallgatót, amiben rádió szólt, de semmit nem hallottam belőle, mert a gép kattogása elnyomta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!