Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gerinc emerire megyek hogy...

Gerinc emerire megyek hogy zajlik?

Figyelt kérdés
Mennyire kell levetkőzni,meddig tart,eredmény mikor lesz meg,mennyire tolnak be a gépbe stb.?
2013. jan. 17. 10:08
 1/4 anonim ***** válasza:
én 17 éve voltam utoljára mri-n. akkor kb 20-25 percig tartott a vizsgálat és kattogó zajos volt a gép, de egyáltalán nem fáj :) talán az a legnehezebb, hogy nem szabad mozogni :)
2013. jan. 17. 10:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!25-t percig egy szál bugyiban lenni hát...
2013. jan. 17. 11:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Fémnélkuli melltartó is rajtad lehet.
2013. jan. 17. 13:37
 4/4 anonim ***** válasza:

nem kell egy szál bugyiban lenni :) fém melltartó nem lehet rajtad, meg fémes nadrág sem, de sima szabadidő nadrág (amin nincs cipzár, sok gomb) + pulóver, póló, ilyesmi nyugodtan lehet rajtad.

időtartam, attól is függ mit vizsgálnak a gerincen (tumor, hernia, scoliosis stb...), általában 15-25 perc.

Eredmény: kórháztól függő

Mennyire tolnak: elég mélyen, mert fejjel előre fekszel MR nyílása felé és az ágyéki részt is vizsgáljuk így valószínűleg elég mélyen betolnak majd.

Fájni nem fáj, csak elég zajos, meg kényelmetlen egy idő után mozdulatlanul feküdni, de kibírható ha az ember nem klausztrofóbiás. itt vannak MRI hangok, ehhez hasonlóak lesznek az ottani hangok is: http://www.youtube.com/watch?v=9GZvd_4ot04

2013. jan. 17. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!