Mi történik egy ortopéd vizsgálaton? Hogyan zajlik pontosan?
Így zajlik a vizsgálat (már amennyire én tudom):
Le kell vetkőznöd kisgatyára, ez tényleg igaz. (nem gáz ha dagadt vagy szőrmók vagy :) az egészség fontos!)
Biztos kérdezget is majd a doki, ezekre őszintén válaszolj!
A "tapogatás" kb. kimerül annyiban, hogy a doki végighúzza a kezét a gerinceden/hátadon (érted, mire gondolok), esetleg megkér, hogy domboríts/homoríts (cicahát, kutyahát xD)
Aztán megnézi, hogy van-e lúdtalpad. Te állsz, ő lehajol (kicsit fura helyzet o.O:) "végignyomkodja" v megnézi v mittudomén a talpad ( ilyen alakú részét esetleg lábujjhegyre és sarokra kell állnod,de ez nem valószínű.
A vizsgálat egyáltalán nem fáj, utána jót is rosszat is kaphatsz. A gerincferdülésre gyógytornát, korzett viselést, műtétet javasolnak. Lúdtalpra rádsózhatnak lúdtalpbetétet, méretre készült gyógycipőt (elég ocsmányak), de létezik lúdtalptorna is, mert egy csomó ember szerint a cipő/betét csak "elkényezteti a lábad, nem segít. remélem tudtam segíteni. Sok sikert!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!