Magamnak fizetem a TB-t, ha terhes leszek miként lesz a GYES?
Figyelt kérdés
Munkanélküli vagyok, de nem jártam a munkanélküli központba, mert nem látom értelmét (munkát nem tudnak adni, pénzre sem vagyok jogosult stb.). Fizetem magam után a TB-t. Ha esetleg gyereket szülnék, akkor hogy alakulnak az anyagi dolgok? Milyen juttatásokat fogok kapni és mekkora összegben?Jogosult leszek arra a 28.500 Ft-ra akkor is, ha nem voltam regisztrált munkanélküli? Mi az amitől elesek?Köszi a válaszokat!2013. jan. 5. 10:13
1/5 Mansikka válasza:
Szia!
Gyes jár, TGYÁS, GYED nem, pedig elvileg azok a magasabb összegek, de ezek csak munkaviszony után járnak.
És ha részt vettél min. 4 tanácsadáson, akkor az egyszeri anyasági támogatást is megkapod. Az olyan 60.000 körüli összeg. Egyszer!
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Tehát, akkor a havi 28.500 Ft-ot kapom, amiből lejön a nyugdíjjárulék. Marad kb. 23.000 Ft?! Jól értem? Plusz a 60 ezer amennyiben részt vettem a tanácsadáson.
2013. jan. 21. 16:54
3/5 Kardos-Varga Klaudia válasza:
A GYES-en és az egyszeri anyasági-pótlékon kívül ne feledkezzünk meg a családipótlékról sem.Ezek mind fognak járni...
4/5 anonim válasza:
Ne azért akarj gyermeket, hogy mennyi pénzt kapsz utána. Az anyagi helyzeteden nem fog segíteni. Gondolkozz már. Ha most nincs pénzed miből fogod felnevelni azt a csöppséget??? Gondold ezt át... az a majd negyvenezer semmire nem elég, ha tényleg mindent meg akarsz adni neki. Hidd el. 1 éves a kislányom. és ez a pénz az utolsó forintig rámegy. eleinte havonta méret csere(ruha),rengeteg pelus.ha ugy jön össze, akkor tápszer. meg nem elég neki egy ágy. Ápoló krémek,fültisztitó,törcsi,kiskád,köldökkezelő...stb. mindig kell otthon lenni B-tervnek. láz,görcs oldó. És ez csak egy töredék. Ahhoz, hogy szépruhába öltöztesd ez nem elég.Pici tnagyobb lesz külön kell majd egy ideig késziteni neki. gyümiket, főziket, bébiételt. Nagyon gondold meg a semmibe nem szabad. Ne azért szülj h pénzt csinálj. Hanem azért mert szeretetre vágysz és mindent megtudsz neki adni.Ha átmeneti gondod van kérj segítséget banktól,rokonoktól. Ha gondolod segítek valami megoldást találni. De komolyan nagyon gondold végig...
5/5 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó!Nem a pénz miatt akarok gyereket szülni. Szó sincs erről. Csak érdekelt, hogy az említett helyzetben mi várható.
2013. máj. 4. 13:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!