Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Holnap műtétem lesz de. Ezt...

Holnap műtétem lesz de. Ezt most hogy értik? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Amit kaptam papírt az orvostól (aki kivizsgált) azon az áll, hogy mit vigyek mit ne vigyek magamal befekvéskor. Viszont fel van írva hogy BEUTALÓ (mi van? ), beleegyező nyilatkozat a műtéthez (ez rendben) de a beutalót nem értem. Hogy is van ez?
2009. aug. 24. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Amikor elmész a dokihoz és ő a kivizsgálások után úgy dönt hogy mondjuk kiveszi a manduládat, kapsz egy ambuláns lapot amin rajta van a műtéti javaslat. Vagy ha nem ambuláns lapon kaptad akkor külön beutalón.

Nálunk a kórházban a műtéti beleegyező nyilatkozatot, csak a befekvés után adjuk oda a betegnek.

27/N/kórházi dolgozó

2009. aug. 24. 19:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Szia! hát én rengeteg papírt kaptam van köztük: általános betegtájékoztató és beleegyező nyilatkozat, vizsgálat kérő papirok, aneszteziológiai lap. ennyi. de mit értenek azon hogy beutaló? Ez a beutaló szöveg azon a papiron van hogy szappan, wc papir, 1-2 napi kaja, evő eszkőz stb vigyek magammal.
2009. aug. 24. 19:38
 3/8 A kérdező kommentje:

Ugorjak le a házi dokihoz beutalot kérni?

Már bocs de nekem ez lesz az első műtétem meg van bennem nem kis para.

2009. aug. 24. 19:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen kellett volna beutalót kérded a házi dokitól

Milyen műtét és hánykor?

2009. aug. 24. 20:56
 5/8 anonim ***** válasza:
A műtétre irányító orvostól kellett volna beutalót kapnod, amit a műtétkor kell bemutatni.
2009. aug. 24. 21:28
 6/8 anonim ***** válasza:
A házi orvostól kell a beutalót kérni!!!
2009. aug. 25. 07:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy,mert ha ma délelőtt műtik és csak tegnap este fél nyolckor jutott eszébe,hogy akkor most mi van hiába rohan a házi orvoshoz nem biztos,hogy a műtét előtt időben beszerzi. Úgyhogy 70 % .hogy ugrott a mai műtét.
2009. aug. 25. 08:21
 8/8 anonim ***** válasza:
Az anesztes/altatóorvosi/ beutalóra gondolt szerintem, ha még nem jártál altató orvosi vizsgálaton ill. az ambuláns lapot amin rajta van, hogy a műtűt javasolt.
2009. aug. 29. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!