Ti milyen orvosok lennétek, ha lehetnétek?
nőgyógyász, urulógus? :P
Én legszívesebbn háziorvos lennék, mert az olyan családias, és nem olyan stresszes :)
szerintem Márton az anyagi előnyökre gondolt :)
nem mindegy, hogy Mester utcai rendelőben nőgyógy valaki, vagy egy budai magánklinikán
én nem lennék nőgyógyász, mert nő vagyok, inkább fogász
Malats:
Dr. Hause diagnoszta. Nem jött még egyforma válasz, érdekes! :)
Egyébként érdekes, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában egy-egy szakterülettel.
Pl. a kedvencem ez a standard mondat: "boncolónak mennék, mert ott nincs akkora felelősség".
1. A boncoló (boncmester) nem orvos. OKJ képzés. És azon kívül, hogy felvágják a halottat, kiveszik a szerveit, majd a végén összevarrják és lemossák a boncasztalt, mást nem csinálnak.
2. A boncorvos az a patológus. És bizony a patológus munkájának kb. 20%-a a hullák nézegetése.
A másik 80%-ban konkrétan emberéletekről döntenek, anélkül hogy közvetlen kapcsolatban állnának a beteggel.
Ha bárkitől bármilyen szövetmintát vagy citológiai mintát vesznek, legyen az egy méhnyakrákszűrés, agybiopszia, vesebiopszia, daganatbiopszia stb, az bizony mind megy a patológushoz.
Ő nézi meg, és ő mondja rá, hogy jóindulatú elváltozás vagy rosszindulatú. Ha rossz, akkor milyen stádiumban van.
Ha kivesznek vkiből egy daganatot, a patológus vizsgálja meg, hogy az egészet sikerült-e eltávolítani, vagy a rezekciós vonalban van még tumor és újra kell műteni.
Szerintetek mégis mi van, ha elnézi? Mondjuk meghal a beteg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!