A túl magas koleszterin szint gyógyitható?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A koleszterin egy vegyület,amit döntő részben a máj termel kb 85 %-ban,a többit a táplálékkal visszük be.
Magas érték esetén gyógyszerekkel viszik lejjebb az orvosok,különféle sztatin tartalmú gyógyszerekkel. 2 féle koleszterint szoktak emlegetni,Jó és rossz koleszterint. Az előbbi "takarítja" az utóbbit és ezt a jó koleszterint (HDL)csak kívülről vihető be,főleg mediterrán jelegű étrenddel,olivabogyó-olaj,omega-3 zsírban gazdag hal ételekkel.
Tudni kell hogy maga a koleszterin nagyon fontos a szervezet működéséhez,csak a rossz koleszterin(LDL) "túl billenése" okozhat az erekben lerakódást,és aztán érrendszeri betegségeket.
Az előbb említett ételek természetes módon csökkentik a rossz koleszterin szintet,ezért ezeket célszerű minénél többet fogyasztani,így a jó kolesz bevitele önmagában segít az erekel kapcsolatos problémák csökkentésében.Nagyon sokat vitáznak még ma is a táplálkozás tudománnyal foglalkozók a koleszterinnel kapcsolatban,de 1 biztos..az ahol ezeket az ételeket eszik nap mint nap,ott alig fordul elő szív és érrendszeri betegség vagy ebből adódó probléma.
Ez bizonyított.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
előző vagyok
margarinok és különféle gépzsírral készült kenyérre kenhető pacsmagok teljes tiltólistán akárcsak a növényi olajok!!
Állati zsír is csak minimális mennyiségben...
Növények tészták fehérhusok és sok sok fokhagyma!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!