Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy kell bejelentkezni...

Hogy kell bejelentkezni háziorvoshoz? Aranyeres panaszom lenne.

Figyelt kérdés
Azt hiszem, aranyerem van. Az oldalon olvastam, hogy ezzel először háziorvoshoz kell menni. De mivel nagyon ritkán vagyok beteg, legutoljára kb 8 évesen voltam ott. Akkoriban meg még anya jelentett be. Most 16 éves vagyok... és nem igazán tudom, hogy kell oda bejelentkezni? Felhívom az orvost, és mit kell mondani? El kell mondani azt is, hogy milyen panasszal mennék oda? Olyan gáznak érzem, hogy ilyeneket nem tudok....16/L
2012. júl. 30. 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Felhívod - arra ügyelj, hogy rendelési időben csörögj oda:)

Aztán annyit mondasz, hogy időpontot szeretnél kérni. Majd odaslattyogsz a kapott időpontra, és már az orvosnak mondod el a problémádat.

Ne izgulj, nem te leszel nála az első ilyen gonddal. Az orvosnak ez tucatprobléma, nem fog csodálkozni, olyan betegség neki, mint bármelyik másik!

2012. júl. 30. 10:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen kell időpontot kérned a háziorvoshoz. Legcélszerűbb ahhoz az orvoshoz fordulni, akihez területileg tartozol (kérdezd meg a szüleidet). Fogod a TAJ kártyádat, elballagsz a rendelőbe. Megbeszéled az orvossal, hogy hozzá szeretnél járni, és utána elmondod a gondodat.

Egyébként miből gondolod, hogy aranyered van? A vizsgálatot ne hagyd ki, de elég jó szerek vannak (kúp és kenőcs) amik recept nélkül kaphatók a gyógyszertárban.

2012. júl. 30. 10:42
 3/8 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm hogy normális válaszokat adtatok és nem oltogatást:)

#1: Köszönöm. És ugye nem írja be valami jegyzőkönyvbe, meg ilyesmibe?...Illetve lehetséges, hogy ő felír valamit, és nem küld tovább proktológiára?

#2: Neked is nagyon szépen köszönöm. Régebben kiírtam egy kérdést, és a válaszadók 90%-a aranyérre tippelt. Valami, borsó nagyságú bőrkinövés van a fenekemben. Nem fáj, nem is vérzik, csak hát zavaró hogy mégis ott van. Az Aknesol kenőcsöt már kipróbáltam (kb 1 hónapig kentem vele), semmi hatást nem értem el. Szerinted próbáljam meg a kúpot is, vagy...?

2012. júl. 30. 11:00
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja és légyszi még annyit, hogy mennyi pénzt vigyek magammal?
2012. júl. 30. 11:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha már próbáltad a kenőcsöt, és nem használt, akkor mindenképpen orvost javaslok. Nem biztos, hogy aranyér a problémád.

A háziorvos karton vezet rólad, amibe mindent beir. Felirja, hogy mikor voltál nála, milyen tünetekkel, és milyen gyógyszert irt fel, vagy milyen szakorvoshoz küldött el. De ez csak nála van, nem küldi sehová, és neked sem ad belőle.

Ne izgulj. Elég kellemetlen a probléma, és a vizsgálat is csak kényelmetlen de nem fájdalmas. De hát egy hőgyógyászati vizsgálat is az, és ezen is túl kell esned előbb-utóbb ha még nem voltál. Ezek a dolgok csak neked kényelmetlenek, az orvosnak természetes. Te meg 5 perc múlva eljössz onnan, és simán felejthető a dolog. Legközelebb az orvos már csak onnan fogja tudni a problémádat, hogy megnézi a kartont. Emlékezni nem fog rá a sok beteg között.

2012. júl. 30. 15:12
 6/8 A kérdező kommentje:

Az elején biztos voltam benne, hogy aranyér, de már nem vagyok annyira biztos. Hiszen az Aknesol úgy olvastam hogy nagyon hatékony, és el is használtam egy egészet, és mivel nem hatott, lehet, hogy más a baj.

Esetleg abban még tudsz segíteni, hogy mennyi pénzt vigyek magammal a háziorvoshoz, ha bejelentkezek?

2012. júl. 30. 17:51
 7/8 anonim ***** válasza:
A háziorvos ingyenes. Nem kell semmire pénzt vinned. És a szakorvosi rendelés is ingyen van ha beutalóval mész. Mivel nem vagy még 18 éves, igy gondolom iskolába jársz, igy jár az ingyenes ellátás.
2012. júl. 30. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Legfeljebb a recept kiváltásához (amennyiben felír vmit az orvos) vigyél magaddal pénz.
2012. júl. 30. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!