Mostanában nagyon sokat szédülök, mitől lehet ez? 19/l
hát pl. genetika. a családban van valakinek alacsony vérnyomása?
vagy nem mozogsz eleget. a mozgás megemeli a vérnyomást.
lehet tünetmentes is. amikor nem igényel kezelést.
viszont a szédülés az az alacsony vérnyomás tünete.
Alacsony vérnyomás esetén elsősorban az agyi keringés zavarait észleljük, mely szédülés, kábultság, látászavar, fejfájás, ájulás formájában jelentkezhet. A rosszullétet a szimpatikus idegrendszer kompenzációja követi, mely szapora szívveréssel, hideg, sápadt végtagokkal, émelygéssel, izzadással jár. Alacsony vérnyomás tartós fennállása esetén a teljesítőképesség csökkenése, fáradékonyság, hosszan tartó reggeli ébredés, koncentrációzavar léphet fel. További panasz lehet az alvászavar, a depresszió, a fejfájás, a fülzúgás is. Helyzetváltoztatáshoz kötött alacsony vérnyomásnál fekvésből történő felálláskor jelentkezhet szemkáprázás, szédülés, homályos látás, ájulás. A helyzetváltoztatás kapcsán kialakult alacsony vérnyomás különösen súlyos formája, amikor a rosszullét tünete szívmegállás, melyet eszméletvesztés kísér.
Az alacsony vérnyomás tüneteinek enyhítésére jól beválik a fokozott só- és folyadékfogyasztás (2-3 l/nap).
Sporttal a keringés javul, így a panaszok is enyhülhetnek.
Ha állás közben érzékelhetőek a vérnyomásesés első jelei, azonnali segítség lehet a lábak keresztezése, vagy a leguggolás.
Te jó ég, ebből rengeteg passzol rám, eszembe sem jutott volna, hgoy esetleg a vérnyomásommal van baj! :O
De szédülés, kábultság, látászavar(votlam is szemészeten miatta, de semmi baja a szememnek, meg ki fekete úszkáló pontokat látok sokszor), fejfájás rendszeresen. A lábam-kezem, mindig tök hideg, a fáradékonyságot "alig bírok felébredni"-t betudtam lustaságnak. Fülzúgással már el akartam menni a fül-orr-gégészetre, csak nem jutott rá időm, és november óta depresszióval kezelnek... :/
Csak azt nem értem, hogy régebben sokszor nagyon magasra felugrott a vérnyomásom (mondjuk csak suliban, mert elég sok gondom volt vele), és apukámnak nagyon magas a vérnyomása, ezért gondoltuk hátha tőle "örököltem". Mostanában viszont folyton ennyi, mint amennyit írtam, és anyukámnak mindig inkább alacsonyabb a vérnyomása.
Mostanában fogytam 16 kg-ot, lehet hogy az is közrejátszik?
ugyeugye. :)
Akkor valószínű, hogy anyukádtól örökölted.
hát gondolom a suli miatt stresszeltél, idegeskedtél, normális ilyen esetekben, hogy felmegy a vérnyomása valakinek.
fogyás, hát ezt nem tudom. :) általában a duciknak magas a vérnyomásuk, ha fogynak, akkor jobban tudnak mozogni, és lejjebb megy.. de nem mindenkire igaz, mert ismerek 200 kilós csajt is, akinek semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!