Pulmonológián mit csinálnak? Mit és hogyan vizsgálnak?
A pulmonológia tüdőgyógyászat, én elég sokat jártam, ott kezelték az allergiámat, de csinálnak asztamterhelést, megmérik a tüdő "levegővel telítettségét", fújási erőt mérnek (nagy levegő, bele kell fújni egy kis csőbe, és a műszer kiadja, hogy milyen erővel fújtál), szóval teljes körű kivizsgálás.
Legalábbis nekem ez volt.
Persze nagyban függ attól is, hogy miért, milyen tünetekkel/betegséggel küldtek oda.
Nos, ezzel kapcsolatban sajnos nem tudom, milyen vizsgálatokat végeznek, de jobbulást kívánok a kicsinek!
Viszont személyes tapasztalatból javaslom, hogy legalább évente egyszer nézesd meg azért az orrmanduláját, mert gyakran visszanő.
Nekem is hasonló problémám volt, nekem utólag derült ki, hogy születésem óta allergiám és súlyos immunhiányom van.
Mi is mostanában voltunk a kislányommal. Neki most csak vizsgálat volt, és kapott állandóra gyógyszert. 1,5 hónap múlva viszem vissza, akkor vesznek tőle vért és lesz valami más vizsgálat is, illetve megnézik hogy reagálta a gyógyszerre.
Őneki pár hónap alatt többször volt kruppja és asztmás hörghurutja is, ezért utalták be.
Olyan egyszerűen döntünk gyermekeink szervei felett.Igen legegyszerűbb kivenni a manduláját,egyből távolítsuk el az egész immunrendszerét,ha fáj a keze azt is levágjuk?
www.varghagyogymod.hu
Az én kicsim már meggyógyult-kések és gyógyszerek nélkül.
Kruppos köhögése volt az unokámnak is, de akkor a Belvárosban laktunk. Most elköltöztek kertes házba (szintén Budapest), de megszűnt. A barátnőm fia is kruppos volt, de ők elmentem Amerikába, ott már kezelni sem kellett, elmúlt neki. Jó levegő, sok séta, NEM A KÖRÚTON, hanem menjetek sokat kirándulni, ha Pesten laktok.
Általában azt mondják az orvosok, hogy ha 4 éves koráig kinövi a kruppot, akkor teljesen rendbejön a gyerek. Ha addig nem növi ki, akkor már problémák merülhetnek fel. A pulmonógiát nem javaslom, mert ha oda elmész, megnézed kik fekszenek ott, többet biztos nem mész. Én január óta járok oda anyámhoz, bár gyereket még nem láttam. Jó egészséget, sokat vigyétek jó levegőre, hegyekbe, kirándulni, el fog múlni!
Ebben otthon vagyok sajnos.
Az első vizsgálatnál meghallgatták sztetoszkóppal, majd bőrpróbát csináltak, ,ami abból állt, hogy vékonyka tűvel egy icipicit megszúrták kb.13 helyen az alkarját /egyáltalán nem fájt neki, olyan mint amikor éppen csak megszúrod az ujjad varrás közben/ és oda cseppentettek allergén anyagokat, majd figyelték melyiknél "jelez". Ez az allergia próba.
Nálunk nem mutatott ki semmit.Mivel csak a náthával kapcsolatban jött ki rajta a roham, azt mondták vírusinfekció. egyszóval, ha valakitől elkapja a "nátha" vírust, nem folyik az orra, nem tüsszög, hanem befullad.
2 éves kora óta tart, állítólag kinövi mire iskolába megy. Most ősszel lesz 6 éves és csak annyi történt, hogy ritkultak a rohamok. Állandó gyógyszerei vannak, amiből fél éve már csak egy fajtát szedett, most azt is elvették /2 hétig volt tünetmentes és visszakapott minden gyógyszert, mert megint kijött :( /
Az orrmanduláját kivették 2 éve, semmit nem jelentett, ugyanúgy beteg.
Sóinjekcióval inhalálunk amikor jelentkeznek a tünetek /nálunk 2 nappal előtte napi 2-3 tüsszentés már jelez/, így enyhíteni tudjuk a panaszait /nem hány a köhögéstől/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!