Hol lehet nyilatkozni arról, ha valaki nem akar szervdonor lenni? Mi a menete? És hol lehet arról nyilatkozni hogy ha baleset ér mit tegyen vagy ne tegyen az orvos pl: újraélesztés vagy lélegeztessék -e vagy sem ha le áll a légzése?
Nem értem a kérdés második felét... A klinikai halál állapotában az orvos még megpróbálja az újraélesztést, küzd az életért. Ha már a biológiai halál állapota áll fent, ott már hiába minden.
A nem-szervdonorral kapcsolatban: szerintem kissé önző dolog hogy az egészséges szervét valaki nem ajánlja fel, mivel a donornak már úgysem kell, valakinek viszont az életét lehet vele megmenteni.
Két hozzáfűznivalóm van:
1, Ha valakit újraélesztettek, utána nem lesz halhatatlan, csak esélyt kapott egy hosszabb életre, amit érdemes megbecsülni. Attól még meghalhat méltósággal!
2, Ha valamelyik rokonod életét a szervátültetés mentheti csak meg, és rajtad múlik a döntés, mit csinálsz?
megjegyzés: vízimentőként dolgozom a Balatonon. Ha valakit ott újra kell éleszteni, nem fogom megnézni van-e rá engedélyem vagy sem, azonnal próbálom megmenteni az életét!
1.a rokonaim mind így gondolják, ha meg kell halni méltósággal legyen és ne vegyenek ki semmit belőlük. Mindenkinek joga van meghatározni mit akar és mit nem. azzal mennyit érünk, ha valakinek akinek egyébként nem kéne köztünk lenni, mert a jó Istenünk nem ezt karja mi beleavatkozunk az ő akaratába. A természetes kiválasztódást hagyni kell, mert a természet nem hagyja magát. Én nem akarok a Föld halálában részt venni.
2. Ha valakit annak ellenére élesztesz újra, hogy nem kijelenti hogy nem akarja azzal bűncselekményt követsz el.Biztos mindenki azt akarta a nyilatkozatába, hogy újraélesszék.Én nem akarok vegetálni egész életemben az nem élet. Lásd a újraélesztett gyereket vagy felnőttet aki azt sem tudja hogy hol van. A rokonaira gondoltál már akinek fel kell adnia addigi életét, hogy egész életébe gondozza az élő halott embert. Mi lesz azzal az emberrel ha már nem lesz aki gondozza,mert senki nem él már aki gondozhatná. Én nem terhelném a rokonaimat ilyen gonddal. Inkább a halál.
Látom nem érted a dolgot: ha valaki összeesik az utcán/strandon/akárhol, akkor nem azt nézik az orvosok/mentők/vízimentők/bárki, hogy van-e rá engedélye vagy sem az újraélesztéshez. Rátetováltatod a mellkasodra, hogy "Engem tilos újraéleszteni!"? Általában ezek olyan esetek, hogy nincs időd elővenni a kis papirost, hogy hagyjatok békén...
másik részéhez a dolognak már nem tudok mit szólni. A Föld nem egy kihalás szélén lévő élőlény, hanem egy bolygó, mint a Mars, Jupiter ect... Hasonló véleményeidet fejtsd ki valami természetimádó szektában, viszont akik ki szeretnél élvezni nyomorúságos hatvan-hetvenegynéhány évüket boldogan, azokat kíméld meg. A Föld 4.5 milliárd éve megvan, nem fog annak ártani, ha valaki +10 évet él még rajta.
Az embernek kötelessége segítenie a másikon, legjobb példa erre az orvostudomány, ez különböztet meg minket az állatoktól. Ha nem így gondolod, van ismerősöm az állatkertnél, csak szólj hogy milyen tábla álljon a ketrec előtt...
Látom hogy nehezen olvasol, ezért lassan írok: a bíró kiröhög ha valakit feljelentesz mert újraélesztett valakit! Hogy mutatod meg az orvosnak, hogy papírod van arról, hogy nem lehet téged újraéleszteni, ha halott vagy??! Kicsit gondolkodj :S egyébként az egészségügyben jártasnak mondom magam, vízimentő végzettség és a pesti orvosi hátterével.
Ha ennyire érdekel a Föld jövője, ne használj áramot, mert azt a hőerőművekből nyerjük itt kis hazánkban. Közlekedj gyalog, hogy az autód ne szennyezze a környezetet. Ne használj olyan terméket amely egy füstokádó gyár szalagjáról jött le. És ne fingj, mert a metán is növeli az üvegházhatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!