Benőtt köröm? Nagylábujj?
Már több mint, fél éve bele van nőve a nagylábujjamba a köröm.
Voltam már sebésznél az kivágta de kb. egy nap múlva ugyanúgy fájt, szóval ne tudom mi tévő legyek, hogyan tudnám ezt valahogy megoldani.
Tudna segíteni valaki?
Az mire jó, mit csinál a lábujjal/körömmel?
És hol lehet ilyen lézeres dolgot csinálni?
Bp-en kb 50 ezerért lézerrel elérhető a műtét, és véglegesen megolddja a benövést.
Ha csak a sebész vagdossa, az visszanő.
Nekem szülés után lett ilyen problémám mindkét nagylábujjon külső és belső élen egyaránt.
Pedikűrös vágta ki, de 2-3 hetente mindig újra jelentkezett, hol az egyik hol a másik ujjon.
Másfél év után már nagyon elkeseredtem az állandó fájdalmak miatt és a bőrgyógyászom ajánlotta egyik Budapesti kollégáját Dr. Boér Ildikót, aki bőrgyógyász és a bőrsebészet az egyik szakterülete.
Ő egy speciális technikával műt, ha jól emlékszem az ék alakú bevágás után fenolos kezelést alkalmazott, ami azokat a sejteket pusztítja el, amelyek oldalirányban növekednek és a benövésért felelősek.
Nekem 2011. májusában műtötte mindkét ujjamat és azóta semmi problémám nincs, a körmeim nagyon szépek.
Nagyon sok információt begyűjtöttem annak idején erről a problémáról és megoldási lehetőségeiről (lézeres műtét, sebészet stb...) Nagyon drága és kiújulhat a benövés is.
Az ár nagyon kedvező volt, töredéke a lézeresnek - megtehettem volna, hogy drágább helyen és módszerrel csináltatom meg, de részben szakmabeliként fontosabb volt számomra a hatékony végleges, minőségi megoldás.
Rendkívül kedves tapasztalt szakembernek ismertem meg.
Helyi érzéstelenítésben kb. 15 perc volt.
Ne várj csilli-villi luxusrendelőt, mert úgy láttam itt nem a külsőség a prezentáció a lényeg, hanem a minőség!
Üllői u. 20. szám alatt a földszinten.Időpont: 06-1/317-0706 telefonszámon
Remélem tudtam valamelyest segíteni.
Nekem is elég durva köröm benövésem volt. Ami megoldotta, hogy bevágtamegy kicsit a köröm benövés mellett annyira hogy fel tudjam hajlítani a benőtt részt. És itt jött a lényeg. Miután felhajlítottam nem csináltam vele semmit. Nem téptem ki, nem vágtam le. Ott állt mint egy buvár pipa. Mikor nőtt a körmöm akkor max a tetejáből csíptem le egy picit, hogy a zokniba ne akadjon bele és szép lassan felvette helyes alakját a köröm. Azóta már teljesen normális a körmöm. Arra azért köröm vágáskor figyelek, hogy azon a lábujjamon a köröm sarkát nem vágom bentebb mint ahol először találkozik oldalt a bőrrel.
Összefoglalva a lényeg, hogy nem szabad kitépni, nem szabad levágni a benövést.
Csak fel kell hajlítani és otthagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!