Véradás előtt mit lehet reggelizni? Kávézni szabad?
Holnap délelőtt megyek vért adni, most előszőr életemben:)
Mit szabad és mit ajánlatos inkább elkerülni előtte?
Kávét ihatok?
Mert elég alacsony a vérnyomásom és az valahogy reggel mindig muszály:)
Még olyan kérdésem lenne, hogy ha délelőtt megyek, délután, estefelé már sportolhatok majd?
Ha van kedve valakinek, úgy általánosságban is írhat róla, hogy hogyan zajlik, mennyi ideig tart, fáj-e, utána bírok-e rendesen fogni, stb:)
Köszönöm!
20l
Én akartam menni,de.. ha nem vagy meg 50 kg,nem engedik. Ha keveset ettél,és nem az elmúlt 4 órában,nem engedik.Ha nincs nálad első alkalommal az eredeti TAJ kártyád,nem nem engedik(többi alkalomnál már elég a fénymásolt is,csak az elsőnél kell az eredeti).
Legalábbis nálunk így volt. Annyit tudok még, hogy utána kapsz vmit,mi meleg étkezési utalványt,búzasört,csokit,ásványvizet kaptunk.
Köszi, hogy írtál. Megvagyok 50 kiló, azzal nincs gond..amúgy lemérnek, vagy csak rákérdeznek?
De sajnos akkor mégsem tudok menni, mert nincs most nálam a taj-kártyám:(
Nekem úgy volt,h bnőimmel 3an mentünk,egy dokinő volt,rámnézett,megkérdezte megvagyok-e 50 kg,mondtam h 49-51 kg közt ingadozok,így mondta h nem mehetek.De amúgy volt bent mérleg,lemértem magam ,kíváncsiság miatt,de nem adtam vért:) (a másik két okból is ki lettem volna zárva)
Ha nem fáradtság,elmehetsz,hátha neked nem veszik így,nálunk így volt:)
TAJ kártya kell. Nyugodtan ihatsz kávét, de bőven fogyassz mellette más folyadékot is (tea, ásványvíz). Viszont az alacsony vérnyomás kizáró ok.
Azt szokták ajánlani, hogy a véradás napján inkább pihenjen az ember, bár 4-5 óra elteltével már próbálkozhatsz sporttal. Arra azért készülj fel, hogy gyorsan kifáradhatsz.
Nyilván nem kellemes amikor beléd szúrják a tűt, de nem elviselhetetlen. Maga a vérvétel kb. 10 perc, azt hiszem ha 15 perc után akkor is abba kell hagyni, ha nem jön le a
megfelelő mennyiségű vér. Az első alkalommal a kicsit alaposabb (hosszabb, pl. vércsoport-meghatározás) vizsgálat miatt kb. 1 óra alatt lehet végezni, a továbbiakban 30-40 perc is elég. Persze ha sokan vannak, akkor várni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!