Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Epekő műtétért Ti fizetnétek?...

Epekő műtétért Ti fizetnétek? Ha igen, mennyit szokás adni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 27. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Mármint hálapénzre gondolsz?

Én tuti nem adnék senkinek, így is fizetek már éppen elég tb-t.

Magánorvos persze más, de ott meg nem "szokás" adni, hanem fix összeget kérnek.

2009. máj. 27. 10:30
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Közkórházban 10-50 ezer forintot szokás adni egy közepes műtétért. (Kisebbekért, mint a benőtt köröm 1-20 rugó, nagyokért 30-100 rugóig.)
2009. máj. 27. 10:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy fillért sem! Elvből és soha! Rutinműtétért pláne. A fizetés ingyenes beavatkozásért csak azok kiváltsága, akik ritkán vannak kórházban, így nagynéha megengedhetik maguknak ezt a luxust. Ha te is 2-3 havonta kórházban feküdnél, bizony meg kéne gondolni, hogy kinek fizetsz olyasmiért, amiért egyrészt már egyszer fizettél (TB), másrészt ő fizetést kap érte!

Az autótulajdonosok mondják már meg, hogy ha egyszer kifizette a kötelezőt, meg mellé a cascót és baja van a kocsinak, akkor külön még fizet a javításért, illetőleg a javítás összegét nem fizeti meg a biztosító?!

A társadalombiztosítással ugyanez a helyzet. Előre fizetjük - van aki egy életen át, anélkül, hogy igénybe venné -, hogy ha egyszer kitörjük a bokánkat, vagy nőne egy epekövünk, ne kelljen százezreket kiperkálni egy sebészeti beavatkozásért.

Ha pedig azért fizetnél, hogy több törődést kapj, akkor ki kell ábrándítsalak. Nem fog menni, max magánklinikán, de ott így is, úgy is fizetsz mindenért.

Szóval ne fizess! Mellesleg az epeműtét ma már tényleg rutin a laparoszkópiával. 2-3 nap, oszt cső! video: http://www.youtube.com/watch?v=ECmwbwIrBI8

2009. máj. 30. 03:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát. Valahogy én is afelé hajlok, hogy nem fizetek érte, annál is inkább, mert van négy gyerekem, úgyhogy akad kiadásom minden hónapban. A szülésekért fizettem, de az azért más volt mint ez. A kérdést is csak azért tettem fel, mert anyám kiakadt, hogy nem akarok jattolni. Kíváncsi voltam, hogy mások hogy vannak ezzel.

Köszönöm szépen a hozzászólásokat.

2009. máj. 30. 06:28
 5/7 anonim válasza:
4 éve volt epekőműtétem, azt hiszem anyu 10eFt-t adott a dokinak.
2009. jún. 1. 21:06
 6/7 anonim válasza:
Nekem egy elég komplikált 6 és fél órás epe és egyéb műtétem volt 85 ezret adtunk és majd nem belehaltam + úgy néz ki nem sikerült a műtét...
2010. szept. 14. 10:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Pfff!!! Atyaúristen!!!!! De hogy-hogy nem sikerült?
2010. szept. 15. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!